Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Έβρος: Άρχισαν τα προβλήματα...


...από την εισχώρηση νερών από τη Βουλγαρία...

Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στον Έβρο, από την...

εισχώρηση μεγάλων ποσοτήτων νερού στην Ελλάδα, μετά το άνοιγμα του φράγματος του Ιβαήλογκρατς στη γειτονική Βουλγαρία που είχε ως αποτέλεσμα τα νερά να εισχωρήσουν αρχικά στον ποταμό Άρδα και εν συνεχεία στον Έβρο.

Έχει ήδη αποκλειστεί μεγάλο μέρος της Εθνικής Οδού Ορεστιάδας – Ορμενίου που οδηγεί στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα επειδή τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο τελωνείο στις Καστανιές που έχει προσωρινά αναστείλει τη λειτουργία του. Μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν και μέσα στον οικισμό των Καστανιών χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες ή καταστήματα, ενώ από τα νερά που έχουν εισχωρήσει στην ελληνική πλευρά καταστράφηκε σε μήκος εκατό περίπου μέτρων και ένα μέρος του αποτρεπτικού φράχτη στον βόρειο Έβρο. 

Μετά την ολοκλήρωση της πρωινής συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας ΑΜΘ και όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, «παρατηρούμε την εξέλιξη των πλημμυρικών φαινόμενων και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε όποτε χρειαστεί»...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: