Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά Παραμένει πρόεδρος των ΕΛΠΕ κρατώντας τα 170.000 ο Τσοτσορός

Παραμένει πρόεδρος των ΕΛΠΕ κρατώντας τα 170.000 ο ΤσοτσορόςΑπλώς υπαναχώρησε από την «αυτοκρατορική» αύξηση των 110.000 ευρώ

Δεν παραιτείται από τη θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ ο Στάθης Τσοτσορός, αλλά μόνο από τις επιπλέον αρμοδιότητες που του χάρισαν αύξηση 110.000 ευρώ μέσα σε ένα έτος, παρά την κατακραυγή που προκάλεσε η είδηση. 



Ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων, Στάθης Τσοτσορός, αποφάσισε μόνος του ανέλθει ο μισθός του από τα 170.000 ευρώ στα 280.000 ευρώ. Μάλιστα, ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει άγνοια, μέσω συνεργατών του για την απόφαση των ΕΛΠΕ.  

Όπως αναφέρει το περιβάλλον του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ δεν παρίσταται το υπουργείο, ενώ τονίζεται ότι δεν ρωτήθηκε και δεν ενέκρινε ούτε αμοιβές του Εκτελεστικού Προέδρου και πως δεν συμφωνεί με το ύψος τους. Ο ίδιος ο υπουργός παρά ταύτα δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο. 

Η απόφαση για αύξηση των μεικτών αποδοχών είχε εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του ομίλου των ΕΛΠΕ στις 25 Ιουνίου, ενώ το «ναι» είχε πει και ο εκπρόσωπος του Δημοσίου, δηλαδή του υπουργείο Οικονομικών. Η αιτιολογία για την αύξηση ήταν το γεγονός ότι ο κ. Τσοτσορός κάνει τρεις δουλειές, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Γιάννη Παπαθανασίου ο οποίος έκανε μόνο μία και εισέπραττε 170.000 ευρώ τον χρόνο. 

Ο κ. Τσοτσορός είχε οριστεί πρόεδρος με εκτελεστικές αρμοδιότητες, ενώ κατείχε άλλες δύο θέσεις, του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, σε δύο ακόμη θυγατρικές, την ΕΚΟ και τα Ελληνικά Καύσιμα (BP). 

Δικαιολογία για την αύξηση ήταν, επίσης, ότι η αμοιβή των 270.000 ευρώ προς τον κ. Τσοτσορό ως εκτελεστικού προέδρου, προέκυψε με βάση το υφιστάμενο οργανόγραμμα της εταιρείας που ισχύει από παλαιά. Ωστόσο, τώρα η χώρα είναι χρεοκοπημένη και οι τράπεζες κλειστές...
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: