Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Διπλό ΟΧΙ από ΚΚΕ...


Κουτσούμπας: Άλλοθι για νέα μνημόνια το δημοψήφισμα - ΒΙΝΤΕΟBINTEO...
Άλλοθι για νέα μνημόνια χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα. Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής «ισοδυναμούν με...
αποδοχή ενός νέου μνημονίου, του χειρότερου ίσως από αυτά που έχουμε γνωρίσει» και οδηγούν τον λαό σε τραγωδίες, είπε ο κ. Κουτσούμπας και κάλεσε τον λαό να ξεφύγει από το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ και να δείξει τη θέλησή του για τη δική του αυτοτελή, ανεξάρτητη πορεία, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, διεθνώς και στην περιοχή μας.

"Η Ν.Δ. και οι σύμμαχοί της επιδιώκουν, αξιοποιώντας τα τυχοδιωκτικά στοιχεία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τις αντιδραστικές αντιλήψεις. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ψεύτικες αγωνιστικές κορόνες οδηγεί στην αλλοίωση του ριζοσπαστισμού, ενισχύει την απογοήτευση, τη λογική ότι τίποτε δεν γίνεται, όλοι το ίδιο είναι" τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εγκαλώντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία στην Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ.

«Αλήθεια, αυτό το κείμενο που έστειλε ο Τσίπρας στην τρόικα δεν έπρεπε να είναι το ένα σκέλος τουλάχιστον του δημοψηφίσματος;» πρόσθεσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του στην κυβέρνηση και στο δημοψήφισμα, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, ζητάνε από το λαό μέσω του ΟΧΙ να τους δώσει το δικαίωμα να υπογράψουν ένα μνημόνιο», προσθέτοντας ότι «με το ΟΧΙ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έκανε στο παραπέντε προς την Ε.Ε., το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, ζητά από το λαό, ο οποίος προβληματίζεται φοβισμένος από το κλείσιμο των τραπεζών και το κούρεμα μισθών και συντάξεων, να υποταχθεί πλήρως στη λυκοσυμμαχία και μάλιστα να αισθάνεται αξιοπρεπής και υπερήφανος.

«Αποτελεί μια από τις χειρότερες προκλήσεις που έχουμε γνωρίσει. Μια κυβέρνηση, έτοιμη να συμβιβαστεί πλήρως με το μεγάλο κεφάλαιο, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «από την άλλη μεριά, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί τους με το ΝΑΙ και την πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να τους δώσει ο λαός άφεση αμαρτιών και να εμφανιστούν σαν σοβαρό μπλοκ δυνάμεων».

Κάλεσε τον λαό να στείλει στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο που δεν χωράει παρερμηνείες. Να πέσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που γράφει: «ΟΧΙ» στην πρόταση Ε.Ε. - ΕΚΤ - ΔΝΤ. «ΟΧΙ» στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία». Κι ας το βγάζουν άκυρο».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανε λόγο για εκβιασμό του λαού ενόψει του δημοψηφίσματος «που κανένας πλέον δεν καταλαβαίνει τι νόημα έχει αυτό το ερώτημα που τίθεται σε αυτό αφού όλοι - και οι εταίροι και η κυβέρνηση- παραδέχονται ότι έχει τροποποιηθεί εκ των πραγμάτων» προσθέτοντας ότι πρέπει να μπεί τέρμα σε αυτόν τον «τραγέλαφο».

«Κι εδώ που τα λέμε, η κυβέρνηση προτείνει το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ» είπε στην συνέχεια.

«Είτε από Δευτέρα οδηγηθούμε σε νέα συμφωνία - μνημόνιο καρμανιόλα, είτε έχουμε έναρξη διαδικασίας αποπομπής από το ευρώ, σε κάθε περίπτωση ο λαός μας θα χρεοκοπήσει» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός όμως έχει συμφέρον να δρομολογήσει με την πάλη του εξελίξεις που να απορρίπτουν τις προτάσεις όλων τους».

Πρότεινε την λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης του λαού τονίζοντας ότι «όλα αυτά μπορεί ο λαός μας, ως επείγοντα μέτρα, να τα διεκδικήσει και να φτάσει στην κάλπη με το: «Όχι στην πρόταση Ε.Ε. - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Όχι στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την Ε.Ε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ, σε οργάνωση της αντίστασης και της ετοιμότητας «σε ενδεχόμενο εξελίξεων, επίσημης χρεοκοπίας, γιατί ο λαός μας είναι ήδη χρεοκοπημένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: