Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ποιοι προσπάθησαν να «μπλοκάρουν» την έκθεση του ΔΝΤ;..


Οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν να δοθεί στη δημοσιότητα το έγγραφο που αμφισβητεί τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

Οι...
χώρες της Ευρωζώνης επιχείρησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να “μπλοκάρουν” τη δημοσίευση της Έκθεσης Βιωσιμότητας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που χαρακτηρίζει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, εκτιμά τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για την επόμενη τριετία στα 52 δισ. ευρώ και ζητά να “κουρευτεί” το χρέος κατά 30%, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Επικαλούμενο πηγή, η οποία έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, το Reuters επισημαίνει ότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με τη χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης, η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις λίγα 24ωρα πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Οι Ευρωπαίοι αντέδρασαν, αλλά οι ΗΠΑ ως η ισχυρότερη φωνή εντός του ΔΝΤ, τάχθηκαν υπέρ της δημοσιοποίησης» αποκαλύπτει η συγκεκριμένη πηγή. Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι υποστήριξαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι η έκθεση θα αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα.

«Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση» παραδέχθηκε αξιωματούχος του ΔΝΤ, καθιστώντας σαφές ότι τα στοιχεία συνιστούν πραγματικότητα και δεν μπορούν να αποκρυφτούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: