Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Παπανδρέου: Το «Oχι» σημαίνει διολίσθηση εκτός ευρώ...


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ«Έχουμε δύο επιλογές και πρέπει να δούμε ποιες είναι οι καλύτερες. Το “Oχι” σημαίνει, εγώ είμαι πεπεισμένος, διολίσθηση εκτός ευρώ. Είναι σίγουρο», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Μιλώντας στον...
Real FM, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ σχολίασε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως θα υπάρξει συμφωνία μέχρι την Τρίτη ως εξής: «Αυτά είναι αστεία του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας δεν έλεγε προεκλογικά ότι θα σκίσει το μνημόνιο; Σήμερα δεν έχουμε μνημόνιο, είμαστε τρεις ημέρες εκτός μνημονίου, εκτός προγράμματος, άρα έχει απόλυτη ελευθερία ο κ. Τσίπρας να κάνει ό,τι θέλει. Μπορεί να κάνει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, μπορεί, αύριο αν θέλει, να ανοίξει τις τράπεζες. Γιατί δεν τις ανοίγει τις τράπεζες; Γιατί δεν προχωρά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; Γιατί δεν μπορεί».

Και συμπλήρωσε: «Μιλά για την εγγύηση των καταθέσεων. Έχουμε 130 δισ. σε καταθέσεις, που θα βρει το ελληνικό δημόσιο, εάν υπάρχει πρόβλημα στις τράπεζες, 130 δισ.; Άρα λοιπόν όλο αυτό, τα περί μνημονίων, υποκρύπτει ένα ψευτοδίλημμα. Έχουμε διχάσει τον ελληνικό λαό σε μνημονιακούς και σε αντιμνημονιακούς, ενώ τα βαθύτερα αίτια είναι πως θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις σοβαρές στην οικονομία μας, στην κοινωνία μας, στους θεσμούς μας. Επιτέλους να σταθεί όρθια η χώρα μας και να μην χρειαζόμαστε δανειστές».

Στο ερώτημα αν το «Nαι» στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι το πρόγραμμα το εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση ή πυροδοτούνται κυβερνητικές απαλλαγές ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Θεωρώ το ναι μας δίνει περισσότερη διαπραγματευτική ισχύ, διότι θα δώσει ένα μήνυμα στους λαούς, και όχι μόνο στις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι ο ελληνικός λαός παρ’ ότι η κυβέρνηση ζήτησε το “όχι” θέλει να μείνει στο ευρώ και θα τρέξει πιστεύω η Ε.Ε. να συμβάλλει να μπορούμε και το κούρεμα, αξιοποιώντας την έκθεση ΔΝΤ, να έχουμε, να μείνουμε στο ευρώ και να έχουμε και μία αναπτυξιακή προοπτική με ένα σημαντικό πακέτο από τον Γιούνκερ. Το αντίθετο σημαίνει χρεοκοπία εντός του ευρώ σιγά-σιγά εκτός του ευρώ, ασφυξία της οικονομίας και χάος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: