Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Βαλς: Χρειαζόμαστε την Ελλάδα στην ευρωζώνη...


Βαλς: Χρειαζόμαστε την Ελλάδα στην ευρωζώνη
Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, στην περίπτωση που...
οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

«Καλούμε τους Έλληνες να ψηφίσουν με τα μάτια ανοιχτά και να σκεφτούν σοβαρά όλες τις επιπτώσεις μίας αρνητικής ψήφου στο δημοψήφισμα, η οποία θα μπορούσε να την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο Βαλς, στο περιθώριο Σινο – γαλλικής οικονομικής Συνόδου στη Λυόν.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται «ρήγμα» στον γαλλογερμανικό άξονα ως προς τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης: «Διάβασα σχόλια περί του ότι υπάρχει μια απόσταση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, ότι πήραμε απόσταση… Όχι. Διαψεύδω επίσημα αυτήν την ανάλυση. Ποτέ ξανά οι γαλλογερμανικές σχέσεις δεν ήταν τόσο ισχυρές και τόσο χρήσιμες στην Ευρώπη» τόνισε ο Βαλς.

«Με τη Γερμανία διαβουλευόμαστε αδιάλειπτα επί αυτού του ζητήματος όπως για όλα τα υπόλοιπα» επέμεινε ο Γάλλος πρωθυπουργός που γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ «συνομιλούν τις τελευταίες ημέρες και συνομίλησαν (σήμερα Πέμπτη) το πρωί».

«Εμείς δεν επιθυμούμε, το γνωρίζετε, ούτε χθες, ούτε σήμερα ούτε αύριο, η Ελλάδα να εξέλθει από την ευρωζώνη. Έχουμε ανάγκη την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Επιθυμούσαμε, και συνεχίζουμε να επιθυμούμε, να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός και δεν αμφέβαλα ούτε για μία στιγμή ότι η Γερμανία επίσης επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης – προφανώς όχι υπό οποιουσδήποτε όρους» προσέθεσε ο Βαλς...
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: