Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Το διαρκές έγκλημα σε βάρος του 29χρονου Θοδωρή Ηλιόπουλου συνεχίζεται


49 ημέρες σε απεργία πείνας: ο αθώος κρατούμενος του Δεκέμβρη κινδυνεύει να πεθάνει
Το διαρκές έγκλημα σε βάρος του 29χρονου Θοδωρή Ηλιόπουλου συνεχίζεται. Από τις 10 Ιουλίου, για 49 συνεχείς ημέρες, βρίσκεται σε απεργία πείνας με αίτημα τον τερματισμό της άδικης προφυλάκισής του μετά τη σύλληψή του στην Αθήνα στις 22 Δεκεμβρίου. Οι δικαστές τον πέταξαν στα μπουντρούμια του Κορυδαλλού με μόνο «αποδεικτικό» στοιχείο τις καταθέσεις δύο ανδρών των ΜΑΤ, ενώ πλήθος μαρτύρων έχει καταθέσει ότι δεν είχε καμιά εμπλοκή στις συγκρούσεις.. Στις αρχές του Ιούλη, αποφάσισαν τη συνέχιση της προφυλάκισης του, τιμωρώντας προφανώς στο πρόσωπό του όσους βγήκαν στο δρόμο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η εκδικητική στάση του κράτους συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τη συνεχή άρνηση της διοίκησης των φυλακών να μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου θα μπορούσε να τύχει κατάλληλης παρακολούθησης. Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος μεταφέρθηκε τελικά στο «Σωτηρία» πριν λίγες μέρες όταν οι τόσες φρικτές εβδομάδες απεργίας πείνας είχαν ήδη προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του.
Σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου, οργανώνεται πορεία συμπαράστασης στον άδικα προφυλακισμένο Θοδωρή Ηλιόπουλο, στις 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια.
Είναι καθήκον μας να μιλήσουμε, να γράψουμε, να μεταδώσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση τις λεπτομέρειες αυτού του συνεχιζόμενου εγκλήματος κυβέρνησης και δικαστών, πριν είναι πάρα πολύ αργά.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ
Active Media


Περισσότερα:

Συνέντευξη του Θοδωρή Ηλιόπουλου μέσα από τον Κορυδαλλό – Η επιστολή του στις 9/7 όπου εξηγεί την απόφασή του να κατέβει σε απεργία πείνας – 2η επιστολή του στις 5 Αυγούστου



Δεν υπάρχουν σχόλια: