Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Stop στις παραθεριστικές κατοικίες στον Υμηττό


Στην έκδοση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης των οικοδομικών εργασιών εντός του πρώην στρατοπέδου της 350 Π.Μ. στον Υμηττό προχώρησε ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ και Πρόεδρος του Γ' Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου κ. Π. Φλώρος, με βάση τα νέα στοιχεία που προσκόμισαν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Βύρωνα και των 15 Δημάρχων του ΣΠΑΥ. Στο στρατόπεδο χτίζονται 36 κατοικίες για αξιωματικούς!


Δεκτό έγινε επίσης το αίτημα των 15 Δημάρχων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και του Προέδρου του Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, όσο και όλων των παρατάξεων του και ενεργών πολιτών του Δήμου, για την όσο το δυνατό πιο σύντομη εκδίκαση της αίτησης αναστολής εργασιών, που έχει υποβάλλει ο Σύνδεσμος και αναμένεται η σύγκλιση της επιτροπής να προσδιοριστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


Μετά την έκδοση της διαταγής από το ΣτΕ, ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε: «Η υιοθέτηση του αιτήματός μας για προσωρινή διαταγή από το ΣτΕ με βάση τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν, είναι το πρώτο βήμα δικαίωσης στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε τόσο οι 15 δήμοι του Συνδέσμου όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της πόλης μας. Ο αγώνας συνεχίζεται μια και τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και δη στην προστασία του Υμηττού αποτελούν διαρκές καθημερινό στοίχημα για όλους μας. Η προστασία του Υμηττού είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνουμε στα παιδιά μας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί!»
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: