Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Δήλωση με αφορμή την αναστολή εργασιών των οικοδομικών δραστηριοτήτων στο στρατόπεδο Σακέτα στον Υμμητό

«Ο Υμηττός αλλά και γενικότερα η Αττική, αποτελούν μία από τις περιοχές στη χώρα μας, οι οποίες έχουν πληγωθεί πολύ από τις πρόσφατες και τις προηγούμενες πυρκαγιές. Η πολιτική της κυβέρνησης, εκφραζόμενη και από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στοχεύει στη τσιμεντοποίηση και όχι στην πράσινη ανάπτυξη της πληγωμένης Αττικής.
Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), για παύση των εργασιών οικοδόμησης στον Υμηττό δείχνει την ορθή κατεύθυνση και βάζει φρένο στην οικοδόμηση του.
Η αξιέπαινη πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα αλλά και ενεργών πολιτών της περιοχής είναι η αισιόδοξη είδηση στην επόμενη ημέρα της καταστροφής.
Η δική μας πολιτική και δέσμευση είναι η αειφόρος διαχείριση των πόρων και η πράσινη ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη θέση για τις πόλεις μέσα στο συνολικό του σχεδιασμό για την πράσινη ανάπτυξη με έμφαση στην αυστηρή προστασία τω περιαστικών όγκων. Οι πρόσφατες πυρκαγιές μας επιβάλλουν να προστατέψουμε κάθε τετραγωνικό πρασίνου σε μια ήδη κορεσμένη πόλη apo κατασκευαστικές χρήσεις. Ο ορεινός όγκος του Υμηττού είναι καίριας σημασίας και προτεραιότητας για να αναδείξουμε την πράσινη ραχοκοκαλιά της πόλης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: