Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Τρικυμία για το ΣΥΝέδριο


Νέα θύελλα στο Συνασπισμό προκαλεί το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ στις 10 και 11 Οκτωβρίου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Αλέκου Αλαβάνου, και όχι μόνο...

Η ειρωνική αντίδραση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου συνοψίστηκε στη φράση: «Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει αν κάποιο κόμμα θα κάνει τακτικό, έκτακτο ή διαρκές συνέδριο, αν θα κάνει συνέδριο με ολίγη ή συνέδριο με γλυκύ βραστό.
Η θέση της αριστεράς είναι δίπλα στους αμπελουργούς, στους αγρότες, στους μετανάστες, στους άνεργους και στους μαγαζάτορες», που επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι οι σχέσεις των δύο ισχυρών αντρών της Κουμουνδούρου βρίσκονται στο ναδίρ. Ερωτηθείς την Πέμπτη σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μεγαλώνει το χάσμα στις σχέσεις του με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε: «H Αριστερά δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου».

Το έκτακτο συνέδριο που ζητεί ο Α. Τσίπρας θα είναι για την πολιτική ανασυγκρότηση του ΣΥΝ και την οργανωτική ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, όπως τόνισε, θα δοθεί, έτσι, ο λόγος στα μέλη του κόμματος και «πρώτα απο όλα η ηγεσία του κόμματος να κάνει τον απολογισμό της και να τεθεί υπο την κρίση τους».

«Ο ΣΥΝ, ένα κόμμα με κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να ξαναβρεί τον βηματισμό του, μόνο αν στηριχτεί στους χιλιάδες φίλους, στα χιλιάδες μέλη του. Σε όλες και όλους αυτούς που, ακόμα και σε δυσκολότερες περιόδους, με ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα κράτησαν ζωντανή την ελπίδα.Το ίδιο χρειάζεται να γίνει και τώρα. Οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε μία νέα δυναμική στην υποθεση της αριστεράς. Μόνο μια αριστερά ενωμένη, ισχυρή και αποτελεσματική, μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα και δύναμη στην κοινωνία, και να δείξει τον δρόμο της εναλλακτικής διεξόδου απέναντι στην ολόπλευρη σημερινή κρίση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

Αντιδράσεις απέναντι στο αίτημα για έκτακτο συνέδριο προέκυψαν επίσης από στελέχη του Ρεύματος και της Ανανεωτικής Πτέρυγας που επιθυμούν τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου.

Ερωτηθείς για την αποψινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα συζητηθεί το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του βουλευτή Περικλή Κοροβέση, ο Αλέκος Αλαβάνος περιορίσθηκε να σημειώσει ότι έχει εκφράσει δημοσίως την άποψή του και πρόσθεσε λέγοντας ότι "πιστεύω ότι έχουμε μια ώριμη Κοινοβουλευτική Ομάδα".

Την τελική απόφαση θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, η οποία συνεδριάζει το Σάββατο.

Επίσης, σήμερα Πέμπτη, συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα συζητηθεί το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του βουλευτή Περικλή Κοροβέση. Ερωτηθείς σχετικά, ο Αλέκος Αλαβάνος περιορίσθηκε να σημειώσει ότι έχει εκφράσει δημοσίως την άποψή του και πρόσθεσε λέγοντας ότι «πιστεύω ότι έχουμε μια ώριμη Κοινοβουλευτική Ομάδα».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: