Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Εκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα εισηγείται η Εισαγγελία Μονάχου




Την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα εισηγείται η Εισαγγελία Μονάχου στο Εφετείο της βαυαρικής πρωτεύουσας.

Η εισήγηση παραδόθηκε χθες και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Εισαγγελίας κ. Αλφονς Ομπερμάγερ, «ευθυγραμμίζεται πλήρως με το αίτημα των ελληνικών αρχών».

«Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει παραγραφή. Και είμαστε σίγουροι ότι την ίδια άποψη θα υιοθετήσει και το δικαστήριο, που θα κρίνει βέβαια κυριαρχικά για το θέμα» τόνισε ο ίδιος.

Το Εφετείο του Μονάχου αναμένεται να κρίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες εάν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ. Χριστοφοράκος έχουν παραγραφεί ή όχι αλλά δεν θα αποφανθεί επί της ουσίας των κατηγοριών.

Σε περίπτωση που το Εφετείο του Μονάχου αποφασίσει υπέρ της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, τότε οι συνήγοροί του, όπως έχουν προαναγγείλει, προτίθενται να προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, προσβάλλοντας τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Πάντως χθες ο mr. Siemens αισθάνθηκε ισχυρή ταχυπαλμία και μεταφέρθηκε στο Καρδιολογικό Κέντρο της πόλης, ενώ προ δεκαπενθημέρου είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στο ιατρείο των φυλακών όπου κρατείται καθώς και στην κλινική Χάρλαχινγκ.

Σήμερα, πάντως, εξελίσσεται άλλο ένα επεισόδιο στο πολύκροτο σκάνδαλο, καθώς απολογείται στον Ν. Ζαγοριανό ο Ηλίας Γεωργίου που χτες αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αλλά συνελήφθη και πάλι, βάσει νέου εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε ο 4ος ειδικός ανακριτής, κρίνοντάς τον ως ύποπτο φυγής.

protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια: