Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Βουτιές στην...κάλπη!

Μικρής διάρκειας θα είναι τα μπάνια των πολιτικών, καθώς τα σενάρια για πρόωρη προσφυγη στις κάλπες ενισχύονται και στα κομματικά επιτελεία επικρατεί καύσωνας. Την εκλογολογια πυροδοτεί και η οξύτατη αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανταλλάσσουν πλέον καθημερινά βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Η επιλογή του χρόνου των εκλογών έχει να κάνει όμως και με τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, που διαφαίνονται δυσμενείς.

Η οικονομία ήταν εξάλλου το πεδίο στο οποιο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικεντρωσε την κριτική του προς την κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρή γλώσσα, ως απάντηση στην επίθεση Παπαθανασίου κατά Παπανδρέου.

"Λίγη αυτοκριτική δεν υπάρχει; Λίγη τσίπα δεν υπάρχει;. Έλεγαν ότι δε θα βάλουν φόρους κι έβαλαν, έλεγαν ότι δε θα φύγει το έλλειμμα και τους ξέφυγε, και δεν το λένε μόνο φέτος, το έλεγαν και πέρυσι, το έλεγαν και πρόπερσι .Για κάθε πράγμα που λέγαμε κι έχουμε επαληθευθεί, τώρα γυρνάνε και μας κάνουν αυτή την απίστευτα αλαζονική επίθεση; είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπακωνσταντίνου.


Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης παραδέχθηκε ότι υπάρχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, επέρριψε όμως εξ ολοκλήρου την ευθύνη στον Γιώργο Παπανδρέου. Πάντως ο κ. Ζαγορίτης ήταν κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

"Όσο κι αν φραστικά επιχειρεί δήθεν να καταδικάσει την εκλογολογία, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την καθοδήγηση του αρχηγού της, μιλάει συνέχεια για εκλογές. Τον κ. Παπανδρέου δεν τον απασχολεί το συμφέρον του τόπου. Το μόνο του άγχος είναι η εξυπηρέτηση των μικροκομματικών του συμφερόντων" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος.

"Και γι’ αυτό δεν διστάζουν ούτε ο ίδιος ούτε οι επιτελείς του να ελεεινολογούν τον τόπο. Έχουν επιλέξει ένα κατήφορο χωρίς επιστροφή" κατέληξε.

Συνασπισμός

"Η εκλογολογία δεν κάνει διακοπές. Εμείς τονίζουμε πως χρειάζεται πραγματική αλλαγή, αλλαγή πολιτικής πορείας. Να ηττηθεί ο δικομματισμός και η πολιτική του. Να ενισχυθεί η ριζοσπαστική ανανεωτική Αριστερά. Να αποκτήσουν πολιτικό νόημα οι αγώνες και θετική διέξοδο οι ελπίδες του λαού μας" δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας.

ΛΑΟΣ

"Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί εκλογολογούν. Καιρός για σοβαρότητα για τη Ν.Δ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: