Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Να λάμψει η αλήθεια για όλους και για όλα

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη της «μεγάλης αλλαγής» εκφράζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε άρθρο - παρέμβασή του για την διαφάνεια και την αυτονομία του πολιτικού συστήματος, στην ιστοσελίδα του Κινήματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφές ότι είναι διατεθειμένος να μην υποχωρήσει ούτε σπιθαμή στην απαίτηση - δέσμευση του ίδιου και του Κινήματος, αλλά και όλου του Ελληνικού λαού, «να λάμψει η αλήθεια για όλους».

Ακόμα ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση η αντιμετώπιση της διαφθοράς, της ατιμωρησίας και της αδιαφάνειας στο πολιτικό σύστημα και στη δημόσια διοίκηση,

Αναφερόμενος σε επίσημες εκθέσεις και στοιχεία που αποδεικνύουν την επικίνδυνη κατάρρευση όλων των δεικτών της οικονομίας μας, διατυπώνει την ανάγκη να γίνει άμεσα νοικοκύρεμα με σχέδιο και κανόνες. Διότι διαφορετικά, όπως τόνισε και από στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, «θα μας πάρουν με τις πέτρες».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την κοινή πια διαπίστωση της ελληνικής κοινωνίας, ότι ο Κ. Καραμανλής είναι μέρος του προβλήματος και όμηρος συμφερόντων, ενώ αποδεικνύεται συνεχώς κατώτερος των περιστάσεων, αφού ενώ μπορούσε και θα έπρεπε να είναι μέρος της λύσης, δεν το έπραξε. Όπως τονίζει, ο τόπος χρειάζεται ηγεσία με βούληση που σέβεται αξίες, ενώ κυρίαρχο αίτημα αποτελεί η αυτονομία της πολιτικής, που ισοδυναμεί με εκπροσώπηση των συμφερόντων του λαού και μόνο. Για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος για τον Έλληνα πολίτη είναι αξίωμα να βγει η χώρα από την πολυδιάστατη κρίση, οικονομική, κοινωνική, πολιτική, ηθική.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Α. Παπανδρέου διατυπώνει τις δεσμεύσεις του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος σε καίρια ζητήματα:

  1. Μείωση εκλογικών δαπανών με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών σε μονοεδρικές.
  2. Όλες οι πηγές χρηματοδότησης των κομμάτων να είναι διαφανείς.
  3. Δημοσιοποίηση όλων των πράξεων του Δημοσίου στο διαδίκτυο
  4. Ριζική αναμόρφωση του θεσμού του «πόθεν έσχες» ώστε εκείνοι που δεν έχουν δηλώσει περιουσιακά στοιχεία αυτά να κατάσχονται υπέρ του δημοσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: