Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ...


Από το Έθνος

Δύο χρόνια μετά την καταστροφή της Πάρνηθας και το «έγκλημα» της Ηλείας, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της και τον βίο της με ακόμη μία καταστροφή, ακόμη ένα έγκλημα εις βάρος των επόμενων γενιών. Είναι ίσως αδιάφορο για τους ανθρώπους που σήμερα θρηνούν για τις περιουσίες τους αλλά και για όλους εκείνους οι οποίοι βλέπουν τη ζωή στο Λεκανοπέδιο να γίνεται εφιαλτική για τους... ίδιους και τα παιδιά τους, το να ομιλούμε σήμερα για ευθύνες και κυρίως πολιτικές.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΜΕ την κυβέρνηση γιατί δεν υπήρχε ένα πυροσβεστικό ή ένα ελικόπτερο για κάθε πεύκο, για κάθε σπίτι που λαμπάδιασε το τριήμερο αυτό. Αλλά δεν μπορεί να μην υπάρξει αναζήτηση πολιτικών και αντικειμενικών ευθυνών για τη νέα αυτή καταστροφή. Δεν είναι δυνατόν να επαναλαμβάνεται στο διηνεκές το ίδιο έγκλημα και να μένει πάντα ατιμώρητο. Η έλλειψη συντονισμού, η απουσία καλά επεξεργασμένου σχεδίου δράσης, η ανεπαρκής οργάνωση των δυνάμεων πυρόσβεσης συμμάχησαν με τους ισχυρούς ανέμους και έφεραν την τωρινή καταστροφή.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν διδάχτηκε τίποτα από το τραγικό πάθημα του 2007. Δεν υπήρξε καμία συντονισμένη προσπάθεια για σχέδιο πρόληψης δασικών πυρκαγιών ειδικά στους δύο πνεύμονες πρασίνου που είχαν απομείνει στην Αττική.
ΜΕ ΤΗ ΔΑΣΙΚΗ Υπηρεσία να παραμένει μηχανισμός πλουτισμού των στελεχών της μέσω της φάμπρικας αποχαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων, τις πολεοδομίες να ακολουθούν κατά πόδας με τη νομιμοποίηση της οικοπεδοποίησης και ανοικοδόμησης δασικών εκτάσεων και τους δήμους απλώς να χαϊδεύουν τα αυτιά των δημοτών τους περιμένοντας υποκριτικά από το... κράτος ακόμη και να καθαρίσει τα ξερόχορτα στα δημοτικά πάρκα, οι συνεργοί στο έγκλημα είναι γνωστοί.
ΣΕ ΑΥΤΟ το νοσηρό σύστημα μόνο ένα αποτελεσματικό και σοβαρό κράτος μπορεί να σβήσει το σπίρτο στο φιτίλι του κάθε εμπρηστή. Αλλά πού να βρεις τέτοιο κράτος, με την κυβέρνηση που νόμισε ότι εξαγόρασε την καταστροφή και τα δεκάδες θύματα με ένα τριχίλιαρο...
ΓΙ ΑΥΤΟ και καήκαμε και θα καούμε ξανά..

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: