Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕ ΠΑΣΟΚ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΑΘΗΝΑΣ


Δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, που έγιναν αιτία για τον χαμό δεκάδων συμπολιτών μας, αλλά και αφορμή για ανυπέρβλητη οικολογική καταστροφή, η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αθήνας εκφράζει την απόγνωση και τη βαθύτατη λύπη της για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στη βορειοανατολική Αττική το περασμένο τριήμερο.

Περιουσίες χάθηκαν, εκατοντάδες στρέμματα δάσους αποτεφρώθηκαν, η οικολογική καταστροφή ανυπολόγιστη: η αναγέννηση δάσους που έχει καεί περισσότερες από μία φορές μέσα σε είκοσι χρόνια είναι εξαιρετικά αμφίβολη, η επιβάρυνση του αττικού αέρα με ρύπους -κυρίως μικροσωματίδια- είναι αναπόφευκτη, όπως επίσης και η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας είναι λίγες μόνο από τις τραγικές συνέπειες του πύρινου εφιάλτη που ζήσαμε και που δυστυχώς ακόμα δεν έχει οριστικά τελειώσει.

Συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προστατεύσουν τις περιοχές αυτές από επίδοξους καταπατητές και να ενισχύσουν οικονομικά και ηθικά τους πληγέντες.

Το δάσος πρέπει να γίνει ξανά δάσος! Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στις γενιές που έρχονται. Οφείλουμε όλοι μαζί να αναλάβουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να δώσουμε ξανά πνοή στην Αττική, που μετά και από την καύση και του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου πνέει τα λοίσθια.

Παράλληλα όμως, και μόλις όλη αυτή η καταστροφή λάβει οριστικό τέλος, θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, ατομικές, συλλογικές, κρατικές και επιτέλους να αποδοθούν εκεί που πρέπει. Το κράτος της ατιμωρησίας εκτρέφει ανευθυνότητα Και η ανευθυνότητα αποδεικνύεται για άλλη μία φορά καταστροφική.

Καλούμε τους υπευθύνους να αναλάβουν ευθαρσώς τις ευθύνες τους, αφού αποδεδειγμένα πλέον το πάθημα της Πελοποννήσου δεν τους έγινε μάθημα και συνέχισαν τα ίδια καταστροφικά λάθη, τις ίδιες εγκληματικές παραλείψεις και λάθος εκτιμήσεις.

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο! Μετά την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας με τη σωρεία ανέργων και την καταβαράθρωση των θεσμών κοινωνικής πρόνοιας και της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, η οικολογική καταστροφή δίνει τη χαριστική βολή στην κυβέρνηση της ανικανότητας, της ολιγωρίας, της αδιαφάνειας.

Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός υπολειτουργεί ελλείψει κεντρικού σχεδιασμού. Η εναέριες πτήσεις πάνω από τον χώρο της καταστροφής δεν αρκούν. Η ευαισθησία του Πρωθυπουργού αλλιώς θα έπρεπε να φανεί και πάντως όχι «κλαίγοντας» πάνω από το χυμένο γάλα!

Οι εκλογές θα είναι λύτρωση τόσο για την κρυπτόμενη κυβέρνηση, όσο, κυρίως, για τον ελληνικό λαό! Η ευθιξία είναι δείγμα υγείας. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους! Ας κοιτάξουν κατάματα και ειλικρινά τους έλληνες πολίτες και ας φύγουν πριν προκαλέσουν και άλλη καταστροφή στη χώρα.

Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αθήνας, μένοντας πιστή στον προγραμματισμό της, ενισχύει τις προσπάθειες της προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ήδη προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβρη Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα το Περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη, που μετά τις δραματικές τελευταίες εξελίξεις λαμβάνει νέες διαστάσεις. Ταυτόχρονα, ερχόμενη σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς επεξεργάζεται σχέδια για την εθελοντική αναδάσωση των περιοχών της Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, όπως επίσης θα βρίσκεται στο πλευρό των φορέων της Ανατολικής Αττικής για συνδρομή σε τυχόν ανάλογες πρωτοβουλίες που θα ληφθούν.

Για την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αθήνας

Ο Γραμματέας, Η Αναπλ. Γραμματέας,

Κώστας Πούλιος Ελίζα Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: