Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Γιώργος: Κανένας σε κρατική ή κυβερνητική θέση με "σκιά"




Καθώς η αυτοδυναμία – ακόμη και με τον σημερινό εκλογικό νόμο – είναι κάτι παραπάνω από εφικτή για το ΠΑΣΟΚ (όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις) η εντολή που έχει δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στους συνεργάτες του που συγκεντρώνουν «βιογραφικά» και σκέφτονται εισηγήσεις για το νέο επιτελείο του Μαξίμου και το κυβερνητικό σχήμα ξεκινάει από το εξης:

«Η δική μου (δια)κυβέρνηση θα είναι καθαρή. Δεν θέλω κανέναν με…σκιά σε κρατικό πόστο η κυβερνητικό».Από εκεί και μετά στις ΗΠΑ όπου θα βρίσκεται μέχρι και την Παρασκευή θα γίνουν μια σειρά από κρίσιμες συζητήσεις για τα εθνικά μας θέματα – έχοντας ως δεδομένο ότι θα είναι πρωθυπουργός από την 5η Οκτωβρίου. Τυπικά βέβαια εκεί βρίσκεται με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και θα παραλάβει το πόρισμα της Επιτροπής Στίγκλιτς για την παγκόσμια κρίση και θα το παραδώσει στον Χ. Λ. Θαπατέρο, ο οποίος θα το μεταφέρει στους G20.

Ο Γ. Παπανδρέου θα επιστρέψει λοιπόν στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής, για να υλοποιήσει το τελευταίο σκέλος της προεκλογικής εκστρατείας, που περιλαμβάνει τις πέντε μεγάλες συγκεντρώσεις, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Πάτρα.

Ταυτόχρονα, θα βγει στον αέρα και το σποτ-υπερπαραγωγή της Ιπποκράτους, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 200 εθελοντές σε μία προσομοίωση πολιτικής συγκέντρωσης με πρωταγωνιστή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες να τον στηρίξουν και να περπατήσουν μαζί του στη νέα πορεία για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Όπως είπε και στο «Ρόιτερ» ο Γ.Παπανδρέου: «Αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα: ο λαός πρέπει να πιστέψει ξανά στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει ότι τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες με τους φόρους τους δαπανώνται σωστά, δαπανώνται σοφά, με διαφάνεια και, επομένως, εδραιώνουν ένα νέο κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και του κράτους. Φέρνουμε μαζί μας την ισχυρή πολιτική βούληση για αλλαγή και θα το κάνουμε χωρίς καμία έννοια διασύνδεσης με συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτό είναι, νομίζω, το νέο όραμα που βλέπει σε εμάς ο λαός».


orfni.

Δεν υπάρχουν σχόλια: