Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Μάρκος Μπόλαρης: Η ελπίδα, η νίκη, η δημοκρατία και η ανάπτυξη είναι γένους θηλυκού!


Πάνω από 400 γυναίκες συζήτησαν με τον Μ. Μπόλαρη...
Το ρόλο των γυναικών στον σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας συζήτησε με πάνω από τετρακόσιες (400) γυναίκες, που ανταποκρίθηκαν στο χθεσινό του κάλεσμα, ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Σερρών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ελπίδα Resort», στην Κοιλάδα.

«Η ελπίδα, η νίκη, η δημοκρατία και η ανάπτυξη είναι γένους θηλυκού και οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να είναι πρωταγωνίστριες στην προσπάθεια αναγέννησης του τόπου, που θα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου!» Με τις φράσεις αυτές εισήγαγε την παρουσίασή του ο Σερραίος βουλευτής, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή προοπτική του Νομού Σερρών.
«Ο Νομός Σερρών, παρά το ότι μονίμως αναφέρεται ως τόπος καταγωγής της πολιτικής οικογένειας Καραμανλή, είναι 51ος ανάμεσα στους 52 νομούς της χώρας σε όλους τους αναπτυξιακούς δείκτες. Αυτό συμβαίνει παρά την «προίκα» του τόπου μας: πανέμορφο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον, εύφορος κάμπος, μεγάλος πληθυσμός, γεωπολιτική θέση στο κέντρο των Βαλκανίων, αμύθητο πολιτιστικό απόθεμα!
Χάσαμε το «τραίνο» της βιομηχανικής ανάπτυξης. Μπορούμε όμως να εκμεταλλευθούμε την νέα ευκαιρία: την προοπτική της Πράσινης Ανάπτυξης, που εισήγαγε στην ελληνική πολιτική συζήτηση το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό σημαίνει πλήρη ανατροπή του παραγωγικού μοντέλου, με στροφή στην ποιοτική, βιολογική και πιστοποιημένη γεωργία και κτηνοτροφία, με αξιοποίηση, προστασία και προβολή του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού μας πλούτου, με έμφαση στην παιδεία και την καινοτομία.
Φιλοδοξούμε να γίνει ο Νομός, με τις κατάλληλες συγκοινωνιακές και επικοινωνιακές υποδομές και παραγωγικές πρωτοβουλίες, όχι μόνο το ωραιότερο, αλλά και το πλουσιότερο προάστιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και πύλη της χώρας για την Βαλκανική ενδοχώρα.»
Στην συνέχεια ο Μάρκος Μπόλαρης επικεντρώθηκε στον ρόλο των γυναικών και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ γι’ αυτές.
• Ενίσχυση της κοινωνικής εργασίας, στους τομείς της κοινωνικής μέριμνας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για μακροχρόνια ανέργους που βρίσκονται πλησίον του ορίου συνταξιοδότησης, αλλά και για άνεργες μητέρες με τρία παιδιά και άνω.
• Ενθάρρυνση των γεννήσεων και καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας με συνδυασμένα μέτρα παροχών, συστήματος φορολογικών ελαφρύνσεων, υπηρεσιών, δομών και διευκολύνσεων στους γονείς και το παιδί αυτοτελώς.
• Πλήρης κάλυψη των αναγκών φύλαξης βρεφών- νηπίων σε μία οκταετία.
• Διπλασιασμός, μέσα σε 4 χρόνια, των υφιστάμενων σήμερα βρεφονηπιακών σταθμών.
• Εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού με εισοδηματικά κριτήρια.
• Δίκτυο κοινωνικής παρέμβασης σε κάθε δήμο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικογένειας.
Την εισήγηση του M. Μπόλαρη ακολούθησε μία ιδιαίτερα ζωντανή συζήτηση, με τις γυναίκες, οι οποίες έθεσαν υπ’ όψιν του τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους, αποδεικνύοντας ότι οι ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες διαλόγου έχουν πάντοτε την στήριξη και την συμμετοχή των πολιτών.
press-gr
Αναρτήθηκε από σίβυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: