Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΥΣ "ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ" ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!


Ρεπορτάζ : Τάκης Τερζής - Κώστας Τομαράς

Στις τυχόν διασυνδέσεις των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν χθες, με... χρονοκαθυστέρηση, στο Χαλάνδρι και το Γαλάτσι με την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και άλλες ένοπλες ομάδες έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, δεδομένου ότι η εξάρθρωση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για την οποία είναι βέβαιοι, θεωρείται περιορισμένου εύρους επιτυχία. Στην ανεύρεση στοιχείων που θα οδηγούν σε άλλες οργανώσεις ελπίζει και η πολιτική ηγεσία της... Αστυνομίας, προκειμένου να εκμεταλλευτεί πολιτικά την επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής, εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
Τα στοιχεία πάντως που έχουν προκύψει δεν φαίνεται να οδηγούν τις έρευνες σε άλλη κατεύθυνση, εκτός από την οργάνωση που τοποθέτησε τη μικρής ισχύος βόμβα έξω από το σπίτι της κυρίας Λούκας Κατσέλη στο Κολωνάκι.
Εκτός από την έτοιμη προς τοποθέτηση βόμβα που βρέθηκε στη γιάφκα στο Χαλάνδρι, η οποία ήταν πανομοιότυπη με αυτήν που εξερράγη στο Κολωνάκι, και τα εξαρτήματα για την κατασκευή βομβών, όπως τα καλώδια, η εκρηκτική ύλη, τα ρολόγια και οι κατσαρόλες, δεν ανακαλύφτηκαν στοιχεία που να παραπέμπουν στη «Σέχτα» ή σε άλλη οργάνωση.
Η έρευνα βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχει το κεφάλαιο των σκληρών δίσκων από τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν και το πλήθος των αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού που συγκεντρώθηκαν από τα σπίτια στο Χαλάνδρι και το Γαλάτσι, τα οποία ερευνήθηκαν εξονυχιστικά.
Επίσης από την έρευνα στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών θα διαπιστωθεί αν υπάρχει η παραμικρή διασύνδεση με άλλες οργανώσεις.
Το γεγονός όμως ότι στα σπίτια που ερευνήθηκαν δεν βρέθηκαν όπλα, πλην ενός πιστολιού-μπρελόκ, το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε τρομοκρατική ενέργεια, αποτελεί ένδειξη ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση των μελών της ομάδας που εξαρθρώθηκε με οργανώσεις που διαθέτουν πλούσιο οπλοστάσιο.
Στο πεδίο των ερευνών βρίσκεται βέβαια και η αποκάλυψη των στοιχείων των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν οι τέσσερις συλληφθέντες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον δέκα άτομα συμμετείχαν ενεργά και οι έρευνες εντείνονται για να αποκαλυφθεί ποιοι είναι. Δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να υπάρξουν εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση και νέες συλλήψεις.
Ερευνάται επίσης εάν το ποσόν των 3.800 ευρώ, που βρέθηκε μέσα στη βάση φιαλιδίου υγραερίου στο διαμέρισμα του τετάρτου εκ των συλληφθέντων στο Γαλάτσι, είναι προϊόν ληστείας σε τράπεζα.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: