Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...


Μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν προχθές από την αστυνομία, μετά την έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος στο διαμέρισμα των κ.κ. Γεράσιμου Αρσένη και Λούκας Κατσέλη στο Κολωνάκι. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα υλικά του μηχανισμού που εξερράγη ήταν ίδια με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στις... επιθέσεις στις 2/9 στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στις 11/7 στο σπίτι του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη. Για τις δύο ενέργειες, η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη.
Οι νεαροί παρακολουθούνταν το τελευταίο διάστημα, καθώς θεωρούνταν πιθανά μέλη της «Σέχτας Επαναστατών». Eγινε παράλληλη έφοδος σε δύο σπίτια, στο Χαλάνδρι και στο Γαλάτσι. Στο πρώτο βρέθηκε μηχανισμός παρόμοιος με εκείνον που εξερράγη στο σπίτι της κ. Κατσέλη, μηχανισμοί σε συσκευασίες, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, ρολόγια, καλώδια και άλλα εξαρτήματα. Στο διαμέρισμα του Γαλατσίου, ένα πιστόλι τύπου μπρελόκ, με μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, εξαρτήματα κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και 3.800 ευρώ.
Πρόσωπο «κλειδί» για την περαιτέρω πορεία των ερευνών αποτελεί 35χρονος, παλιός του «χώρου» που συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβαρυντικά στοιχεία έχουν προκύψει και για άλλα άτομα τα ονόματα των οποίων αναμένεται να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που θα αποσταλεί στον εισαγγελέα. Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ξεκίνησε τη δράση της τον Ιανουάριο του 2008 και έκτοτε έχει καταφέρει δεκάδες «χτυπήματα».
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: