Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ EMAΣ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO...

Η Φωτεινή Καραμανλή είναι κόρη του Αχιλλέα. Εξαδέλφη του Κωστάκη του Κουρασμένου. Ελέγχει και διευθύνει μεγάλη εφοπλιστική εταιρεία. Και ξέρει να κάνει "έξυπνες" μπίζνες. Σήμερα αποκαλύπτουμε πώς δανείζεται στην Ελλάδα, πώς (δεν) πληρώνει φόρους, πώς (δεν) υψώνει την ελληνική σημαία στα σκάφη της. Ένα μοναδικό μάθημα κοινωνικής υπευθυνότητας από την οικογένεια Καραμανλή! Ό,τι είναι νόμιμο, είναι ηθικό και συνήθως επικερδές! Η Hellenic Carriers είναι εισηγμένη στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Την διευθύνει η... Φωτεινή Καραμανλή. Έχει στο στόλο της έξι πλοία και ενεργητικό 246,745 εκατ. δολ., σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία.Η συμβολή της στην εθνική οικονομία είναι ανεκτίμητη:
Η Hellenic Carriers δανείζεται στην Ελλάδα. Την ημέρα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 2008, υπερήφανα ανακοίνωσε ότι άνοιξε γραμμές χρηματοδότησης μέχρι 190 εκατ. δολ. από την Τράπεζα Πειραιώς και μέχρι 120 εκατ. δολ. από την Εθνική. Λεπτομέρεια: η Φωτεινή Καραμανλή μετέχει στο δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς. Λεπτομέρεια 2: Ο εξάδελφος Κώστας Καραμανλής τοποθέτησε στο θρόνο του το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Τάκη Αράπογλου. Με τέτοιες σχέσεις, ποιος θα της αρνηθεί ένα "δανειάκι"; Η Hellenic Carriers βρίσκει πάντα κατανόηση από τις ελληνικές τράπεζες, όπως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση: στις 16 Μαρτίου του 2009, πριν δυσκολευθεί να πληρώσει τις δόσεις στις τράπεζες, αυτές δέχθηκαν να την διευκολύνουν με ένα μικρό "πάγωμα" καταβολών για δύο χρόνια, ώστε να παραμείνει η εταιρεία κερδοφόρα, παρά την κρίση.Η Hellenic Carriers δανείζεται στην Ελλάδα, αλλά δεν θέλει και τα "βάρη" της ελληνικής σημαίας, που τόσο πασχίζει ο εξάδελφος Κωστάκης να προωθήσει στους (άλλους)Έλληνες εφοπλιστές. Από τα έξι πλοία της εταιρειας μόνο σε ένα έχει υψωθεί η γαλανόλευκη, ενώ δύο φέρουν την τιμημένη σημαία της Μάλτας και τρία την καθαγιασμένη σημαία της Λιβερίας.Η Hellenic Carriers έχει τα κεντρικά γραφεία της στον Πειραιά, σε μια ένδειξη αφοσίωσης στο τιμημένο ελληνικό λιμάνι, αλλά και για να εκμεταλλεύεται την πλήρη φορολογική ασυλία που χαρίζουν στους εφοπλιστές οι γνωστοί αναγκαστικοί νόμοι της χούντας.Η οικογένεια Καραμανλή αποφεύγει επιδέξια την ενοχλητική ελληνική εφορία. Το 70% των μετοχών της Hellenic Carriers ελέγχεται από τρεις εταιρείες με εξωτικές επωνυμίες (Bedat Holding Limited, Faith Holdings Inc, Corpus Holdings Inc.) όλες εδρεύουσες ΕΚΤΟΣ Ελλάδας, σε φιλόξενους φορολογικούς παραδείσους.
Ηθικό δίδαγμα: η Hellenic Carriers είναι άλλη μια ναυτιλιακή εταιρεία-στυλοβάτης της Εθνικής Οικονομίας και ο Κωστάκης δικαίως είναι υπερήφανος για τη δραστήρια εξαδέλφη. Μέσω της Hellenic Carriers δεκάδες εκατομμύρια φεύγουν από τις ελληνικές τράπεζες εκτός Ελλάδος, για καράβια που δεν υψώνουν την ελληνική σημαία για να μην απασχολούν ακριβούς Έλληνες ναυτικούς. Η εταιρεία και οι μέτοχοί της απολαμβάνουν όλα τα προνόμια φορολογικής ασυλίας της Ελλάδας και σοφά κρατούν τις μετοχές τους σε υπεράκτιες εταιρείες.Με τέτοιες επιτυχίες στο ενεργητικό της οικογένειας, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί ο Κωστάκης δυσκολευόταν να αντιληφθεί τι κακό έκανε ο Βουλγαράκης με τις off shore του...
Υ.Γ. Άραγε οι κ.κ. Σάλλας και Αράπογλου αξιολογούν την Hellenic Carriers με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια;


Δεν υπάρχουν σχόλια: