Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για της επέτειο του "Όχι". Μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

Στα μηνύματα του έπους του ΄40, της Εθνικής Αντίστασης, και των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρθηκε όμως και στους σημερινούς αγώνες και υπογράμμισε: "Ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα σε πολλά επίπεδα για την υπεράσπιση της πατρίδας και της εδαφικής της ακεραιότητας, για ένα καλύτερο περιβάλλον, για καλύτερη υγεία, για καλύτερη παιδεία, για μια καινούρια κοινωνική συνείδηση, συνείδηση αλληλεγγύης για τον αδύναμο και τον κατατρεγμένο, για τη δημιουργία μιας πατρίδας που θα αγκαλιάζει όλους μας και ιδιαίτερα τους νέους που ζουν με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής".

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε: "Το μήνυμα της ημέρας είναι πως οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι, αισιόδοξοι και υπερήφανοι. Αυτό όμως απαιτεί μια πανεθνική προσπάθεια. Αυτή την προσπάθεια διευθύνει η κυβέρνηση και σε αυτήν την προσπάθεια απευθύνουμε πρόσκληση να συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες χωρίς καμία πολιτική διάκριση με στόχο να κάνουμε την πατρίδα μας ισχυρότερη, ανταγωνιστικότερη, καλύτερη για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας".

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή, τόνισε: "Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε σήμερα στη Μακεδονία. Χτύπησε στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε υπερήφανοι για τα στρατευμένα νιάτα μας. Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, περισυλλογής και παραδειγματισμού. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από τη θυσία των ηρώων του 1940. Σήμερα να πούμε όλοι το μεγάλο όχι στην τρομοκρατία, να πούμε το μεγάλο όχι στη διαφθορά και να πούμε το μεγάλο ναι στις δημοκρατικές διαδικασίες, να πούμε το μεγάλο ναι στη διαφάνεια και να πούμε το μεγάλο ναι στην ενότητα των Ελλήνων".

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: "Πριν 69 χρόνια ο ελληνικός λαός σύσσωμος είπε το όχι απέναντι στον εξωτερικό εχθρό. Σήμερα πρέπει να πούμε σύσσωμα πάλι όχι στον εχθρό που είναι εντός των πυλών. Πρέπει να νικήσουμε την τρομοκρατία. Πρέπει να νικήσουμε αυτό που βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία. Πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε".

Ο βουλευτής της ΝΔ, και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε: "Πατρίδα σημαίνει να μπορείς να λες όταν πρέπει το όχι. Και αυτό το όχι να το μετατρέπεις σε αγώνα για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Αυτή την πατρίδα τιμούμε σήμερα".

Ο βουλευτής της ΝΔ, και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε: "Σήμερα ζήσαμε εδώ στην Θεσσαλονίκη στιγμές πατριωτικού ενθουσιασμού και εθνικής αυτοπεποίθησης. Μια μεγάλη μέρα που όμως σκιάστηκε από τα δραματικά γεγονότα που τούτη την ώρα δοκιμάζουν οικογένειες και παιδιά της Ελλάδας που προσφέρουν από τη θέση του αστυνομικού τις υπηρεσίες στην πατρίδα μας. Είμαστε κοντά τους. Συνάμα εμείς εδώ στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Η δημοκρατία αντέχει".

Με την παρέλαση που έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης.

Ο Κάρολος Παπούλιας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές της θέσεις και να συμβάλλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας της γείτονος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα "προσέφερε ό, τι ήταν να προσφέρει".

Την ανάγκη να δώσουμε όλοι μαζί δύσκολες μάχες ώστε να βγούμε πιο δυνατοί από τη "γενικευμένη κρίση" υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: