Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Εξι τραυματίες από την επίθεση στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής

Σε σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη, κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά τη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής επί της οδού Πεντέλης 10.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός, νοσηλεύεται στην εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ενώ στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται τέσσερις αστυνομικοί και μία δόκιμη ειδικός φρουρός που είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς και ένας πολίτης που υπέστη νευρικό κλονισμό, κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Τρίτης στις 21:45 από ενόπλους που επέβαιναν σε δίκυκλα και άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν περίπου 90 κάλυκες από αυτόματα όπλα τύπου καλάσνιοκοφ, ενώ σύμφωνα με τους πρώτους ελέγχους τα όπλα αυτά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Η αστυνομία εξετάζει, επίσης, τρεις μοτοσικλέτες που εντόπισε έξω από το σταθμό μετρό Χαλανδρίου, για να διαπιστώσει εάν χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή επίθεση.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ωστόσο παρόμοιες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν ο "Επαναστατικός Αγώνας" και η "Σέχτα Επαναστατών".

Συγκεκριμένα, στην επίθεση στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας (Επαναστατικός Αγώνας, 30 Απριλίου 2007) χρησιμοποιήθηκε υποπολυβόλο διαμετρήματος 9mm τύπου MP5, ενώ στο χτύπημα κατά του Α.Τ. Κορυδαλλού (Σέχτα, 3 Φεβρουαρίου 2009) ένα πιστόλι των 9 mm και ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion.

Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος επισκέφτηκε τόσο τον τόπο της επίθεσης όσο και τους τραυματισμένους στα νοσοκομεία δήλωσε: «Η ένοπλη επίθεση εναντίον νεαρών Αστυνομικών και ενός πολίτη είναι επίθεση άνανδρη, δολοφονική και εκατό τοις εκατό τρομοκρατική. Η βία και μάλιστα η δολοφονική βία είναι ο χειρότερος εχθρός της κοινωνίας. Η δε τυφλή βία εναντίον εικοσάχρονων παιδιών είναι απεχθής και φρικαλέα. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα απόψε σε αυτούς τους φρικαλέους τρομοκράτες και να τους πω ότι δεν θα τους περάσει. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε εδώ παρόντες. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε επικράτεια του φόβου. Οι θρασύδειλοι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη»

Τους τραυματισμένους αστυνομικούς επισκέφτηκαν επίσης η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Πολιτικές αντιδράσεις

«Καταδικάζω την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές. Αυτή την ώρα εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους τραυματισμένους αστυνομικούς και στις οικογένειες τους και τους εύχομαι περαστικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.


Ανακοίνωση της ΝΔ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή, πρωτόγνωρη σε έκταση και βιαιότητα, τρομοκρατική επίθεση. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους τραυματισμένους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους, με την ευχή να μην θρηνήσουμε απώλεια ζωής. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. να εκπληρώσει την δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες.

Η ώρα αυτή δεν είναι ώρα κριτικής. Θα περιμένουμε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση - την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας δεν έχουμε ακόμα - από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμού που έχει έως τώρα ακολουθήσει».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών του τμήματος της Αγίας Παρασκευής.
Ο λαός πρέπει να σκεφτεί το ποιος ωφελείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Ευχόμαστε την πλήρη και ταχεία ανάρρωση των θυμάτων».

Δήλωση του Γ. Καρατζαφέρη.

«Οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων, αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς. Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά. Στις οικογένειές τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.


Ανακοίνωση του ΣΥΝ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ αναφέρει: «Είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη μας απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή που συνέβη στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών αστυνομικών.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, στο όνομα δήθεν των λαϊκών συμφερόντων, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία στο σύνολο της και να την ωθούν σε συντηρητική αναδίπλωση.

Ήδη, από τις πρώτες ώρες, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για να ενημερωθεί για το συμβάν ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης, επισκέφτηκε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες αστυνομικοί».

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: