Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Περισσότερες από 200 προσαγωγές για τα επεισόδια στην Αλεξάνδρας




Περισσότερες από 200 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί από πέτρες και συγκεκριμένα ένας στο πρόσωπο, ένας στο χέρι και ένας στο πόδι. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη ΓΑΔΑ όπου εξετάζονται.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν ένα άτομο, που σύμφωνα με την Αστυνομία, νωρίτερα πετούσε πέτρες και έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους υπόλοιπους. Δημιουργήθηκε ένταση κατά την οποία οι νεαροί κατάφεραν να απελευθερώσουν το σύντροφό τους και απομακρύνθηκαν τρέχοντας προς την οδό Πατησίων.

Στο ύψος του Αρείου Πάγου επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα αλλά οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους καταδίωξαν. Στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Μουστοξύδη οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες που έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός από πέτρα μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Αργότερα, αστυνομικοί των ΜΑΤ εγκλώβισαν περίπου 100 άτομα στο άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίο του Άρεως τους οποίους υποβάλλουν σε έλεγχο.

Επίσης επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και έξω από το Χίλτον στις 18.15, όταν ομάδα νεαρών από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ένα δακρυγόνο και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, χωρίς να υπάρξει συνέχεια.

Προσαγωγές πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας

Επί ποδός για την ημέρα βρέθηκαν 6.000 αστυνομικοί, 2.000 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Η παρουσία τους ήταν εμφανής για τη φύλαξη των δημοσίων κτιρίων και πρεσβειών κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας έγινε μία σύλληψη και 12 προσαγωγές, πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία. Στις 4.30 συνελήφθη στην οδό Ακαδημίας ένας νεαρός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μία βόμβα μολότοφ, μία κροτίδα, μάσκα και σπίρτα.

Οι υπόλοιπες προσαγωγές έγιναν σε διάφορα σημεία της Αθήνας προληπτικά ή για επιθετική συμπεριφορά εναντίον αστυνομικών, ή γιατί ορισμένοι είχαν στην κατοχή τους αντιασφυξιογόνες μάσκες. Οι προσαχθέντες και ο συλληφθείς οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Κατά την έναρξη της πορείας υπήρξε μικρή ένταση στο μπλοκ των αντιεξουσιαστών, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ το προσέγγισαν και το υπερφαλάγγισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: