Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου

Η οικονομία είναι στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το πρωί του Σαββάτου, η οποία πραγματοποιείται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις του στον Κόσμο του Επενδυτή, για τη στάση διεθνών κερδοσκόπων αλλά και κοινοτικών αξιωματούχων στην υπόθεση της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνει κυβέρνηση υπό ομηρεία και αν χρειαστεί θα συγκρουστεί, για να υπερασπιστεί τις θέσεις και τα δίκαια της χώρας.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι την κρίση δεν θα πληρώσουν τα αδύναμα στρώματα.

Στον απόηχο της «Μαύρης Πέμπτης» στο Χρηματιστήριο ο υπουργός Οικονομικών απέδωσε τις αναταράξεις στις αγορές στη «χαμένη αξιοπιστία που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση», σε κερδοσκοπικές κινήσεις και στο κλείσιμο θέσεων εν όψει του τέλους του έτους.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι οι κινήσεις στις αγορές δεν επηρεάζουν το ελληνικό Δημόσιο, προσθέτοντας ότι ο δανεισμός του Δημοσίου θα είναι σημαντικά μικρότερος το 2010.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές και σταθερό».

.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: