Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΣΕ "ΠΟΛΕΜΟ" ΚΑΛΕΙ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ...


Ρεπορτάζ : Παναγιώτα Μπάτσικα

Το σύνθημα «Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Κυβέρνηση- πλουτοκρατία- ΝΔ κήρυξαν πόλεμο στο Ασφαλιστικό, στους μισθούς, στο εργασιακό, παντού» που δεσπόζει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ στην οδό Θεμιστοκλέους περικλείει την τακτική που θα ακολουθήσει ο Περισσός. Με φόντο το πανό αυτό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου κάλεσε τους εργαζομένους να κηρύξουν πόλεμο στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, είτε σε αυτά που φέρνει...
άμεσα είτε σε αυτά που θα φέρει τους επόμενους μήνες. Την ίδια ώρα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ διαδήλωναν μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου και στην οδό Πειραιώς, καταγγέλλοντας «τον διάλογοαπάτη που στήνεται για να συγκαλυφθούν τα νέα αντεργατικά προαποφασισμένα σχέδια στο Ασφαλιστικό». Ο Περισσός ξεκαθάρισε ότι «δεν παίρνει μέρος σε σικέ παιχνίδια» και όρισε ως χώρο διαλόγου τα εργοστάσια, τους χώρους δουλειάς, με συντονισμένη δράση των εργαζομένων κατά της κυβέρνησης, της ΝΔ και των «εργατοπατέρων». Μάλιστα, σε αντιπαράθεση προς την πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα για ντιμπέιτ σχετικά με το Ασφαλιστικό, είπε: «Δεν είναι η ώρα των ντιμπέιτ. Είναι η ώρα των διαδηλώσεων, των απεργιών, των συνελεύσεων στα εργοστάσια».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και χαρακτηρίζει προσχηματικό τον διάλογο για το Ασφαλιστικό με στόχο περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως τόνισε χθες το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Στρατούλης, δεν έχει κλείσει την πόρτα στο κάλεσμα της κυβέρνησης. Η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΝ, η Αυτόνομη Παρέμβαση, έχει αποφασίσει να βρίσκεται στην πρώτη συνάντηση- ήταν χθες αλλά αναβλήθηκε- και να θέσει τέσσερις προϋποθέσεις προς την κυβέρνηση: να καταργήσει τις διατάξεις νόμου Πετραλιά με τις οποίες αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας και μειώθηκαν οι συντάξεις, να παρουσιάσει αποτελεσματικά μέτρα μείωσης της εισφοροδιαφυγής, να πληρώσει το κράτος τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και να βρεθεί τρόπος σταδιακής επιστροφής «των λεηλατηθέντων αποθεματικών τους». Εφόσον οι προϋποθέσεις αυτές δεν γίνουν δεκτές, θα αποχωρήσει.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: