Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Επιταχύνονται οι διαδικασίες πληρωμής των αγροτών

Ανοίγει ο δρόμος για την έγκαιρη πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων 2009 - 2010 στους Έλληνες αγρότες. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή κάλεσε την ΠΑΣΕΓΕΣ για να υπογράψει μέσα σε 10 ημέρες τη σύμβαση που αφορά την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων της φετινής ενίσχυσης.

Η κ. Μπατζελή διευκρίνισε ότι η υπογραφή της σύμβασης είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το σχετικό έργο και να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Εξήγγειλλε ότι στις αρχές του 2010 θα πραγματοποιηθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, βάσει του οποίου θα ανατεθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των γεωργών για τα επόμενα χρόνια.

Εξάλλου, αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο οι πίνακες με τους δικαιούχους δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης για το 2008.

Όπως δήλωσε η κ. Μπατζελή, η ανάρτηση των δικαούχων, που ανέρχονται σε 16.109, αποτελεί το πρώτο βήμα στην δημοσιοποίηση όλων των πράξεων που αφορούν δικαιούχους ή ωφελούμενους κοινοτικών ενισχύσεων.

Σύντομα, θα δημοσιοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όλοι οι δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης για το 2008, καθώς και το ποσό της ενίσχυσης που έλαβε ο καθένας.

Η δημοσιοποίηση των δικαιωμάτων θα συμβάλλει στη διαφανή και αποτελεσματική χρήση των κοινοτικών ενισχύσεων.

Οι 16.109 δικαιούχοι έχουν πάρει 40.623 δικαιώματα, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 20,3 εκατ. ευρώ.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: