Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Στο ηγετικό σχήμα Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης



του Σπύρου Γκουτζάνη

Τους υπόλοιπους τομεάρχες ανακοίνωσε σε δύο δόσεις σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς. Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ έχει αρχίσει η εσωκομματική μάχη με τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Σαμαράς ανέθεσε τον τομέα Περιβαλλοντικής Πολιτικής στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης ανέθεσε τον τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης στην κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία στην ηγετική αναμέτρηση είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της κ. Μπακογιάννη. Ενσωματώνοντας τον νεότερο Μητσοτάκη στέλνει το μήνυμα ότι δεν έχει πρόβλημα συνολικά με την οικογένεια ούτε με τους υποστηρικτές της και το ευρύτερο μητσοτακικό στρατόπεδο όπως δείχνει η ανάθεση ρόλων στην κ. Κεφαλογιάννη και νωρίτερα στον κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Σαμαράς απομονώνει την κ. Μπακογιάννη και τον πατέρα της και τους αποδυναμώνει ενσωματώνοντας τους βασικούς παράγοντες του μητσοτακικού στρατοπέδου στο νέο ηγετικό σχήμα. Παράλληλα διαμηνύει προς την κομματική βάση ότι εκείνος επιδιώκει την ενότητα εν αντιθέσει προς τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Μπακογιάννη που δημιουργούν προβλήματα.

Στους άλλους τρεις τομείς που ανακοίνωσε στην πρώτη δόση ο κ. Σαμαράς έβαλε βουλευτές που είναι κοντά στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Συγκεκριμένα ανέθεσε τον τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ, τον τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων στον κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Βουλευτή Βοιωτίας και τον τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης στον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη. Δύο ώρες αργότερα ανακοίνωσε και τους άλλους οκτώ:

Ο Τομέας Δημοσίων Έργων στον κ. Μιχάλη Χαλκίδη, Βουλευτή Ημαθίας, ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών στον κ. Σταύρο Καλαφάτη, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, ο τομέας Υγείας στον κ. Μάριο Σαλμά, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας., ο τομέας Δικαιοσύνης στον κ. Τάσο Νεράντζη, Βουλευτή Β΄ Πειραιώς, ο τομέας Πολιτισμού στον κ. Αθανάσιο Δαβάκη, Βουλευτή Λακωνίας, ο τομέας Αθλητισμού στον κ. Κώστα Κουκοδήμο, Βουλευτή Πιερίας, ο τομέας Περιφερειακής Πολιτικής στον κ. Δημήτρη Σταμάτη, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, ο τεομέας Εμπορικής Ναυτιλίας στον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, Βουλευτή Λασιθίου.
Ορισμένοι συνδέουν την ανακοίνωση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την εσωκομματική αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και που ξεκίνησε με τις δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της ΝΔ για την οικονομία. Στον επίτιμο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Κώστας Μαρκόπουλος. Σήμερα ήλθε η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος μέσω του γραφείου του εξέδωσε μία ειρωνική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ζητά συγγνώμη γιατί έκανε δηλώσεις για την οικονομία χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει τον κ. Μαρκόπουλο και προσθέτει ότι ο πρώτος που είχε πει στον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν δικαιούται δια να ομιλεί ήταν ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας». Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απαντά σε βουλευτή δείχνοντας ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών θα κλιμακωθεί.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: