Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Αλαλούμ με τον ΟΠΑΠ



του Δημήτρη Παφίλα

Αναζητείται manager για μεγάλη κρατική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών, πληροφορίες Υπουργείο Πολιτισμού – Οικονομικών… Κάπως έτσι διαμορφώνεται η εικόνα στην ΟΠΑΠ, καθώς στην έκτακτη Γενική συνέλευση της εταιρείας εμφανίστηκε εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού- Οικονομικών, ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει ότι η γενική συνέλευση του οργανισμού αναβάλλεται για τις 30 Δεκεμβρίου.

Τα σχόλια των ξένων επενδυτών όπως και των αναλυτών είναι εξόχως αρνητικά διότι το δημόσιο για μια ακόμη φορά ρεζιλεύει την Ελλάδα στο εξωτερικό αφού ούτε μπορεί να διορίσει νέο μάνατζερ, αλλά κυρίως αγνοεί τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και το ποσοστό μετοχών που κατέχουν (52%).

Η αδυναμία εξεύρεσης νέου διευθύνοντος συμβούλου ή και προέδρου- κατά το πρότυπο που εισήγαγε εκ νέου η σημερινή κυβέρνηση στις υπόλοιπες ημικρατικές εταιρείες – ήταν εμφανής από την Τετάρτη καθώς ούτε η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν σε θέση να ανακοινώσει κάτι, ούτε η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι, την αναζήτηση νέου manager για την ΟΠΑΠ είχε αναλάβει ο υπουργός Πολιτισμού καθώς συνεργάτες του είχαν συναντηθεί πρόσφατα με την απελθούσα διοίκηση του Οργανισμού.

Πέραν, όμως, της δυστοκίας που εμφανίζεται να βρεθεί ο κατάλληλος διαχειριστής για την ΟΠΑΠ, πληροφορίες φέρουν το δημόσιο να διαθέτει συγκεκριμένη πολιτική για την ΟΠΑΠ η οποία πιθανότατα να συνδέεται με μια ενδεχόμενη πώληση σημαντικού ποσοστού του δημοσίου στον ΟΠΑΠ.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: