Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου

Και τέταρτη πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αυτή τη φορά για την υπόθεση της Μόνης Βατοπεδίου- μετά τη Siemens, τα δομημένα ομόλογα και το Χρηματιστήριο- κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόταση σημειώνεται ότι το μικρό χρονικό διάστημα του ενός περίπου μηνός (Νοέμβριος ’08) που αφιερώθηκε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, «λόγω της πρόθεσης της τότε πλειοψηφίας της Βουλής να το συγκαλύψει», δεν επέτρεψε να διαφωτιστούν κρίσιμες πτυχές του.

Οι πτυχές αυτές, σημειώνεται, συναρτώνται κυρίως με διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών με άγνωστους παραλήπτες, με ύποπτες χρηματιστηριακές συναλλαγές και επενδυτικές δραστηριότητες της Μονής Βατοπεδίου και των συνδεδεμένων με αυτή φυσικών και νομικών προσώπων, με περίεργους δανεισμούς πολύ μεγάλων χρηματικών ποσών από τη Μονή και τα ανωτέρω πρόσωπα, με τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μονής κλπ.

Προστίθεται ακόμη ότι δεν ικανοποιήθηκαν αιτήματα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για έλεγχο των δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών της Μονής που διενεργήθηκαν από την Τράπεζα Ελλάδος, ενώ απεδείχθη πλημμελής και ανεπαρκής ο έλεγχος που έγινε λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχαν στη διάθεσή τους οι ελεγκτές.

Πέραν αυτών, συμπληρώνεται, η προηγούμενη κυβέρνηση παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και τις αποκαλύψεις, όχι μόνον δεν μερίμνησε για την επιστροφή των ακινήτων στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μεθόδευε και συμβιβασμό με την Μονή.

«Εξ αυτών όχι μόνον επιβεβαιώνεται η αναμφισβήτητη εμπλοκή στο σκάνδαλο της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά αναδεικνύεται περαιτέρω η διαρκής προσπάθεια της για συγκάλυψη, καθώς και οι ευθύνες και η έλλειψη ευαισθησίας για την προστασία της δημόσιας περιουσίας».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: