Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση Παπανδρέου - Πατριάρχη Αλέξανδρείας

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Κατά την συνάντησή τους, που διήρκεσε σαράντα λεπτά, συζήτησαν θέματα που αφορούν κυρίως στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας καθώς και στον Απόδημο Ελληνισμό.

Απευθύνοντας πρόσκληση στον Έλληνα Πρωθυπουργό να επισκεφθεί επίσημα την έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής του προσέφερε ένα ασημένιο βάζο, το οποίο έφτιαξαν παιδιά από την Αίγυπτο και είναι κοσμημένο με το περιστέρι της ειρήνης.

«Σας το προσφέρουμε συμβολικά, γιατί πάντοτε σκορπάτε ειρήνη και αγωνίζεστε για την ειρήνη» τόνισε ο Πατριάρχης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου προσέφερε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ένα ασημένιο βάζο με την ελληνική τριήρη, τονίζοντας ότι συμβολίζει την Ελλάδα των θαλασσών και των ηπείρων.

«Θα το έχω στο γραφείο μου, όταν ξεκινώ για τα πολλά ταξίδια στην ήπειρο της Αφρικής και τους ωκεανούς, για να θυμάμαι τον φίλο, τον αγαπητό, τον Πρωθυπουργό», ευχαρίστησε με τη σειρά του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: