Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: "Eλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι"

Κατηγορηματικό όχι Σαμαρά στο μεταναστευτικό

Κατά την προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας και τη μεταναστευτική πολιτική ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου υπεραμύνθηκε του σχεδίου νόμου που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ.Παπανδρέου είπε ότι η μετανάστευση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και είναι απρέπεια στην Ελληνική ιστορία να μελετάμε τη μετανάστευση κοντόφθαλμα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν 550.000 μετανάστες στην χώρα μας και ότι η άρνηση να βάλουμε κανόνες δημιουργεί ανομία και οδηγεί στην γκετοποίηση. Πρόσθεσε ότι κανένας μετανάστης χωρίς νόμιμα χαρτιά δεν παίρνει ιθαγένεια και παράλληλα ότι θα εφαρμοστούν μέτρα για την προστασία των συνόρων μας.

Ο κ.Παπανδρέου κατά την ομιλία του απάντησε σε όσους αντιτίθενται στο προσχέδιο νόμου με το να υπενθυμίζουν το σύνθημα του Γ.Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι» και ότι δικαιούνται να είναι Έλληνες όσοι θέλουν και αισθάνονται περήφανοι για αυτό. Τέλος, δήλωσε ότι η απόφαση για την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου θα είναι μια συνειδητή επιλογή.

Κατηγορηματικό όχι Σαμαρά στο μεταναστευτικό

Την πλήρη αντίθεση της ΝΔ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες εξέφρασε ο κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στην βουλή που προκάλεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: