Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΔΕΚΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤHN ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ A.E.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μετά τις αποκαλύψεις του Fimotro αλλά και άλλων ειδησεογραφικών μέσων, ακολούθησε ένας εσωτερικός «θόρυβος» μεταξύ των εργαζομένων στην Κτηματολόγιο Α.Ε., αλλά και συνδικαλιστών εν όψει της επικείμενης «εφόδου» του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Fimotro, μετά από επεξεργασία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, σύντομα θα γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στην Κτηματολόγιο Α.Ε., με τελικό στόχο την αποτελεσματικότητα, την διαφάνεια, την αποκατάσταση στρεβλώσεων και αδικιών σε θέματα προσωπικού και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι βασικές αλλαγές στην Κτηματολόγιο Α.Ε. που αποκαλύπτει... πρώτο το Fimotro, θα είναι οι εξής :
1. Η Κτηματολόγιο Α.Ε. με Κοινή Υπουργική Απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων εντάσσεται στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (Δ.Ε.Κ.Ο).
2. Στο Δ.Σ. της Κτηματολόγιο Α.Ε. θα εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα ψηφίσουν ένα ή δύο μέλη τους για το Δ.Σ. της εταιρίας.
3. Οι διαδικασίες προσλήψεων θα ελέγχονται από το Α.Σ.Ε.Π.
4. Η δοκιμαστική περίοδος για τους προσληφθέντες μειώνεται σε 7 μήνες (από 12 που είναι σήμερα)
5. Μέχρι το καλοκαίρι, θα καταρτιστεί εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας με τη μορφή συλλογικής σύμβασης εργασίας ως μία δικλείδα ασφαλείας της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της ίσης μεταχείρισης.
6. Ο Κανονισμός θα περιλαμβάνει και την διαδικασία αξιολόγησης των διευθυντικών στελεχών.
7. Θα οργανωθεί σοβαρή και αξιόπιστη υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου η οποία θα παρακολουθεί την εφαρμογή και τη συνεχή τήρηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας καθώς και την παρακολούθηση των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων.
8. Θα καταρτιστεί Χάρτης Υποχρεώσεων της Κτηματολόγιο Α.Ε. προς τον Πολίτη
9. Η εταιρία θα μετακομίσει σε ενιαίο, ιδιόκτητο κτίριο, κοντά σε σταθμό του Μετρό.
10. Ο νέος Γενικός Διευθυντής, οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι θα επιλέγονται από Επιτροπή του Κοινοβουλίου μέσω αξιοκρατικού διαγωνισμού.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προσαρμογή των μισθών των εργαζομένων στο νέο μισθολόγιο της Κτηματολόγιο Α.Ε. με κριτήριο την ίση μεταχείριση, βάσει των τυπικών προσόντων (προϋπηρεσία, σπουδές, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.τ.λ.). Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις μισθών, (με εξαίρεση τους Διευθυντές και ορισμένες προκλητικές περιπτώσεις), πλην όμως θα υπάρξει μία ορθολογική αντιμετώπιση του φαινομένου της μη τήρησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη το αναμενόμενο πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ενδεχομένως να ασκηθούν και ποινικές διώξεις, πλην όμως δεν θα γίνουν απολύσεις, τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο των Προϊσταμένων.
Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιείται μία συνάντηση του Προέδρου της Κτηματολόγιο Α.Ε. με τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση εσωτερικών προβλημάτων των εργαζομένων και του έργου.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: