Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Η 10χρονη κινδυνεύει με απώλεια της όρασης της

Με απώλεια της όρασης της κινδυνεύει το 10χρονο κορίτσι, αδερφή του θύματος από την έκρηξη στα Κ. Πατήσια, το βράδυ της Κυριακής. Η ανήλικη αφγανή υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την οφθαλμολογική αντιμετώπιση των τραυμάτων που φέρει στα μάτια της.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο πραγματοποίησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος στη συνέχεια πήγε και στον Ερυθρό Σταυρό, όπου συνάντησε την μητέρα του θύματος.


Το ιατρικό ανακοινωθέν

"Η 11χρονη φέρει πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, κάκωση και των δύο οφθαλμών με οίδημα βλεφάρων και πολλαπλά θλαστικά τραύματα κάτω άκρων και σφυρών. Έγινε συρραφή όλων των θλαστικών τραυμάτων και πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις. Η ασθενής παρέμεινε σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας υπό μηχανικό αερισμό και καταστολή.

Σήμερα στις 9, οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική για την αποκατάσταση των τραυμάτων στα μάτια.

Τα τραύματα: Στον δεξιό οφθαλμό φέρει βαρύ διαμπερές τραύμα και πολλαπλά μεταλλικά και μη ξένα σώματα επί του τραύματος αλλά και ενδοβόλβια. Πλήρης αιμόφθαλμος. Στον αριστερό οφθαλμό φέρει κεντρικό ευμέγεθες βαρύ διαμπερές τραύμα κερατοειδούς με ρήξη φακού και πολλαπλά ενδοβόλβια αλλότρια σώματα μεταλλικά και μη. Πλήρης αιμόφθαλμος.

Φέρει πολλαπλά τραύματα στα κάτω βλέφαρα. Έγινε συρραφή των οφθαλμικών τραυμάτων και αφαιρέθηκαν όσα ξένα σώματα ήταν δυνατόν να αφαιρεθούν χωρίς κίνδυνο πρόκλησης επιπλέον τραυματισμού των οφθαλμικών ιστών. Έγινε συρραφή των βλεφαρικών τραυμάτων, τέθηκε τοπική αντιβιοτική αγωγή. Απαιτείται νέα χειρουργική παρέμβαση στο οπίσθιο οφθαλμικό ημιμόριο.

Στην οφθαλμολογική αντιμετώπιση η πρόγνωση είναι δυσμενής.

nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: