Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Συνεδριάζει άτυπα την Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο

Επί τάπητος το κυβερνητικό έργο

Στροφή στις προτεραιότητες και ανάδειξη πλέον στην κορυφή της ατζέντας την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σηματοδοτεί η Μεγάλη εβδομάδα, καθώς έκλεισε ένας κύκλος της διεθνούς προσπάθειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου θα συγκαλέσει πιθανότατα την Τρίτη άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι εκκρεμότητες στο κυβερνητικό έργο και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Το φορολογικό νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη Βουλή, ενώ στα χέρια του πρωθυπουργού θα φτάσουν αυτές τις ημέρες και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως ο Καλλικράτης, με τις αλλαγές στη διοίκηση της χώρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθούν όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που θα δίνουν την αίσθηση ότι δίδεται έμφαση σε όλα τα μείζονα θέματα και όχι μόνο στην οικονομία.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα έχει και κατ’ ιδίαν συνεργασίες με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργούς και στενούς του συνεργάτες για να εξετάσει και σενάρια αλλαγών στην κυβέρνηση – όχι κατ’ ανάγκη κάποιο ανασχηματισμό.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: