Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Δανειστήκαμε άλλα 5 ακριβά δισεκατομμύρια...

Έκλεισε το βιβλίο για το 7ετές ομόλογο

Επιτυχημένο, υπό την έννοια της υπερκάλυψης της 7ετούς ομολογιακής έκδοσης του Δημοσίου, ήταν το πρώτο crash test της ελληνικής οικονομίας μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε το πρωί, προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που είχε μεταδώσει από την Παρασκευή το protothema gr., και έκλεισε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, με τις προσφορές να φτάνουν τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ και με το Δημόσιο να αντλεί 5 δισεκατομμύρια, όπως είχε αναφέρει με αποκλειστικές του δηλώσεις στο protothema gr. ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Ωστόσο, η εξέλιξη δεν παύει να συνιστά ένα νέο ακριβό δανεισμό για την χώρα, αφού το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 6% ίσως και ελαφρά υψηλότερα.

Εξ ου και η άνοδος των spreads όχι μόνο στο 7ετές αλλά και στο 10ετές ομόλογο, όπου η διαφορά προς το γερμανικό bund έφτασε τις 316 μονάδες έναντι 303 μονάδων λίγο πριν το άνοιγμα του βιλίου προσοφορών.
Για την έκδοση ορίστηκαν ήταν κύριοι ανάδοχοι οι Alpha Bank, Bank of America Merrill Lynch, Emporiki Bank, ING Groep NV και Societe Generale SA.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: