Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΛΕΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ...


Την συγκρότηση επιτροπής που θα καταθέσει προτάσεις για τη φορολόγηση της Εκκλησίας, οι οποίες θα αποσταλούν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας σε έκτακτη συνεδρίασή της, τονίζοντας μάλιστα ότι «ουδέποτε αρνήθηκε ούτε αρνείται τη φορολόγηση». Η επιτροπή που θα συντάξει το κείμενο των προτάσεων αποτελείται από τους μητροπολίτες... Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Ελασσώνος κ. Βασίλειο, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Η Ιεραρχία τόνισε ότι η Εκκλησία ουδέποτε αρνήθηκε, ούτε και τώρα αρνείται την φορολόγηση, και μάλιστα στην σημερινή σκληρή πραγματικότητα, αλλά ανέφερε ότι «θέλει να επιτευχθεί ο τρόπος, ώστε και αρωγός στην προσπάθεια της Πολιτείας να σταθεί, και το φιλανθρωπικό της έργο να μην ζημιωθεί, και τελικά να ωφελείται ο λαός».
Επιπλέον, τόνισε, «η πρόταση για την αποδέσμευση από την Πολιτεία της εκκλησιαστικής περιουσίας, σκοπό έχει την από κοινού αξιοποίησή της, ώστε μέσω αυτής να ενισχυθεί η προσπάθεια για την ανακούφιση του λαού με συγκεκριμένα έργα διακονίας».
Η Ιεραρχία ανέφερε ότι η συνεργασία της ειδικής επιτροπής με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, κινείται σε καλή προοπτική και επικροτήθηκε ομόφωνα.
Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε εκτάκτως, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: