Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ


Συγκαλείται, σήμερα, εκτάκτως η Ιεραρχία με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που συνεδρίασε την Τρίτη με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταίες αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση φαίνεται να ικανοποιούν εν μέρει τους ιεράρχες...

Η συζήτηση θα αφορά τη φορολόγηση που πρόκειται να επιβληθεί στα Νομικά εκκλησιαστικά πρόσωπα και τα Ιδρύματα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Η πρόταση που θα συζητήσουμε θα είναι να φορολογηθούν τα καθαρά έσοδα της Εκκλησίας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους και τόνισε ότι η Εκκλησία δεν έχει αντίρρηση να φορολογηθεί.

"Πάντα προσέφερε, πάντα έδινε και θα εξακολουθήσει να το κάνει" τόνισε. Σε ερώτηση αν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ότι όλα θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να φορολογήσει την Εκκλησία με 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων από την εκμετάλλευση της περιουσίας της, καθώς και 10% στις δωρεές μετρητών προς την Εκκλησία και 5% στις δωρεές ακινήτων.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: