Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Μαγκριώτης: Ανοίγουν τα Τέμπη πριν από το Πάσχα


Ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα το νομό Σερρών, όπου εξέτασε την εξέλιξη των έργων της Εγνατίας οδού, στον άξονα Προμαχώνας - Δερβένι, ενώ μετείχε σε ευρεία σύσκεψη με πολιτικούς εκπροσώπους και φορείς του τόπου, οι οποίοι του υπέβαλαν αιτήματά για έργα οδοποιίας και υποδομών, που αφορούν το νομό.

«Ο οδικός άξονας Εγνατίας οδού είναι ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία με την κεντρική Ευρώπη», είπε ο κ. Μαγκριώτης και πρόσθεσε ότι «πρέπει και η Βουλγρία από την πλευρά της να συμβάλει σε αυτό το θέμα».

Ο κ. Μαγκριώτης, κατά τη σύσκεψη, αναφέρθηκε σε συμπληρωματικό πρόγραμμα συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, από εθνικούς πόρους, που θα αγγίξει τα 3 δισ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για την εκπόνηση μικρών και μεσαίων έργων στην περιφέρεια, εκ των οποίων, όπως είπε, τα 500 εκ. ευρώ θα δοθούν για έργα οδικής ασφάλειας και τα 500 εκ. για αντιπλημμυρικά έργα και τη διαχείριση υδάτινων πόρων. Βασική προϋπόθεση, όπως τόνισε, είναι οι καταρτισμένες μελέτες, που θα κατατεθούν από τους νομούς.

Εξάλλου, «αδιανόητη» χαρακτήρισε ο υφυπουργός, την έλλειψη περιφερειακής οδού στην πόλη των Σερρών, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ πρότεινε τη συνεργασία των τριών νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας, ώστε να συνταχθεί από κοινού μία μελέτη για την διεκδίκηση, χρηματοδότησης και την πραγμάτωση του οδικού άξονα Ε61 από την Εγνατία Α.Ε.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: