Σάββατο 3 Απριλίου 2010

AΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Απαισιόδοξοι για την κατάσταση της χώρα είναι στην πλειονότητά τους οι πολίτες, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημαρίδας Real News, στην ερώτηση πώς πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα, το 72,2% απαντά «άσχημα»...

Μόλις το 8,7% απαντά «πάμε καλά», ενώ ποσοστό 18,6% δεν τα βλέπει «ούτε καλά ούτε κακά».

Στην πρόθεση ψήφου, πάντως, το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με 10,7%, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 21,2%. Στο 7,2% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 5,7% ο ΛΑ.Ο.Σ. και στο 4,4% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και τα τρία μικρά κόμματα καταγράφουν μικρή ανοδική τάση, σε αντίθεση με τα δύο μεγάλα κόμματα που καταγράφουν μείωση του ποσοστού τους σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 45,8%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς 30,7%.

Παράλληλα, ενισχύεται η τάση της κοινής γνώμης να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε ανασχηματισμό. όσο για το ποιοι υπουργοί πρέπει να απομακρυνθούν, στην πρώτη θέση είναι ο Θ.Πάγκαλος και ακολουθεί ο Μ.Χρυσοχοΐδης λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας. Στην τρίτη θέση είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και στην τέταρτη η Λούκα Κατσέλη.

Επίσης, δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δείχνει προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 32,1% και ακολουθούν η ΝΔ με 22,1%, το ΚΚΕ με 6,3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,4% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 2,1%.

Στο ερώτημα «αν η Ελλάδα θα μπορέσει τελικά να ξεπεράσει την οικονομική κρίση», η μεγάλη πλειοψηφία αισιοδοξεί, δηλώνοντας «ναι» σε ποσοστό 60,45%, ενώ «όχι» λέει το 30,8%.

Εξάλλου, σε δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Παρόν, το 66,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν αποκόμισε τα μέγιστα δυνατά οφέλη με την απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ενώ το 68,4% εκτιμά ότι δεν θα έπρεπε να είχε εμπλακεί το ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
/fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: