Ρεπορτάζ : Νίκος Χασαπόπουλος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής)
Δύο στήλες είχε το περίφημο ημερολόγιο 7.000 σελίδων που διατηρούσε η επί 20 έτη οικονομολόγος και εξ απορρήτων γραμματέας του κ. Μ. Χριστοφοράκου κυρία Κατερίνα Τσακάλου (φωτογραφία), 46 ετών, και στις σελίδες αυτές κατέγραφε τα πάντα. Στην πρώτη στήλη, όπως έλεγαν οι βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής, κατέγραφε τα ραντεβού του τότε «αφεντικού» της Siemens- όπου υπάρχουν αρκετά πολιτικά ονόματα- και στη δεύτερη τα τηλεφωνήματα που δεχόταν ή πραγματοποιούσε ο κ. Χριστοφοράκος. Τη δεύτερη...
στήλη, αυτή των τηλεφωνημάτων, η κυρία Τσακάλου τη χρησιμοποιούσε και ως στήλη «υπενθύμισης του προέδρου». Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη της είχε που της έλεγε να του υπενθυμίσει και πότε να αγοράσει οδοντόκρεμα, πότε θα πάει στον οδοντίατρο, πότε θα πληρώσει τα κοινόχρηστα, αν έχουν τελειώσει ή όχι τα γαλατάκια του καφέ, πότε θα βγάλει αεροπορικά εισιτήρια και αν θα προμηθευτεί εισιτήρια της Εθνικής ή του Ολυμπιακού για να τα δωρίσει εν συνεχεία σε πολιτικούς. Η πρώτη και σημαντική στήλη, αυτή δηλαδή με τα ραντεβού, είχε μια ιδιομορφία: ποτέ κανένα ραντεβού, κυρίως με τους πολιτικούς, δεν γινόταν στο γραφείο του κ. Χριστοφοράκου. Απλώς ο κ. Χριστοφοράκος πήγαινε και συναντούσε τους πολιτικούς είτε στα γραφεία τους είτε στα υπουργεία τους ή ακόμη και σε κεντρικά πολυτελή ξενοδοχεία.
Μα καλά, θα πείτε, αυτό το απόρρητο ημερολόγιο δεν της ζητήθηκε, για ευνόητους λόγους και για την ασφάλεια του πρώην αφεντικού της, να το καταστρέψει; Της ζητήθηκε, όπως η ίδια παραδέχθηκε, αλλά δεν το έκανε επειδή ήταν πολλές οι σελίδες. Αυτός ήταν ο λόγος; ή μήπως όντως το κατέστρεψε εκτελώντας την εντολή του κ. Χριστοφοράκου αλλά κράτησε και η ίδια ένα αντίγραφο διά παν ενδεχόμενο, όπως αναρωτήθηκαν οι βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής; Το γεγονός πάντως ότι η κυρία Τσακάλου εμφανίστηκε ενώπιον της Εξεταστικής χαρακτηρίζοντας το πρώην αφεντικό της «εγωπαθή» και καταγγέλλοντας ότι απειλείται ( «ποικιλοτρόπως») η ζωή της ίσως να συνηγορεί στο ότι το ημερολόγιο αυτό θα αποτελέσει και το σημαντικότερο ντοκουμέντο στην απόδοση ευθυνών- πολιτικών και ποινικών.
Αυθεντικό ημερολόγιο
1. Στις 11 Φεβρουαρίου 2004 το ημερολόγιο της κυρίας Κατερίνας Τσακάλου έχει σημειωμένο δύο φορές στην πρώτη στήλη (αυτή με τα ραντεβού) το όνομα «Μπακογιάννη». Το πρώτο ραντεβού στις 13.15 και το δεύτερο στις 8 το βράδυ. Στην ίδια σελίδα και η υπενθύμιση για αγορά οδοντόκρεμας και η... Χρυσή Βελόνα. Σε άλλες σελίδες αναφέρονται συχνά κάποιες επιδιορθώσεις... φούστας. Υπάρχει, τέλος, υπενθύμιση για μια παρουσίαση που θα κάνει ο «Ρουσόπουλος» Αλλωστε, όπως είπε η ίδια και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της Βουλής, ο μόνος πολιτικός που αναγράφεται στην πρώτη στήλη, ο οποίος έσπασε το «πρωτόκολλο Χριστοφοράκου» και τον επισκέφθηκε στο γραφείο του ήταν ο κ. Αν. Μαντέλης. Οι υπόλοιποι της πρώτης στήλης συναντούσαν τον κ. Χριστοφοράκο εκτός Siemens, ακόμη και εκτός Ελλάδος. Οταν κάποια στιγμή ρωτήθηκε αν το ημερολόγιο αυτό είναι αυθεντικό, απάντησε χωρίς δισταγμό με ένα ξερό «ναι». Οι βουλευτέςμέλη της Εξεταστικής Επιτροπής τής υπενθύμισαν ότι είναι μάρτυρας που έχει ορκιστεί και αυτή με γαλήνιο ύφος επανέλαβε ότι το ημερολόγιο είναι όντως αυθεντικό και αφορά την περίοδο που ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου. Ορισμένα σημαντικά ραντεβού που έκλεινε ο κ. Χριστοφοράκος αναγράφονταν με συνθηματικό ή χωρίς να αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του ανθρώπου που θα συναντούσε. Οπως το ραντεβού της 28ης Φεβρουαρίου 2003 με τον κωδικό «Πέτρος». Για λόγους ασφαλείας ο κ. Χριστοφοράκος σημείωνε ορισμένες φορές μόνο την τοποθεσία του ραντεβού, χωρίς να αναφέρει με ποιον επρόκειτο να συναντηθεί, όπως συνέβη στις 10 Νοεμβρίου 2004, στις 12.30 μ.μ., που συναντήθηκε με κάποιον στη «Βιβλιοθήκη», στην πλατεία Κολωνακίου. Ή ακόμη στις 15 Ιανουαρίου 2004, στις 6.30 το απόγευμα, οπότε ο κ. Χριστοφοράκος είχε ραντεβού με κάποιον άλλον στο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά.
Ολες οι δραστηριότητες του ανθρώπου που πρωταγωνίστησε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη Μεταπολίτευση περνούν μέσα από τις 7.000 σελίδες αυτού του ημερολογίου. «Πρόκειται για μια γραμματέαέμπιστη, οργανωμένη, ιδανική για αυτή τη δουλειά» λένε οι περισσότεροι βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής που της υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους όταν την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα εμφανίστηκε ενώπιόν τους. «Μας έδωσε την εντύπωση ότι αυτό που είχε προγραμματίσει να μας πειαυτό μας είπε, τίποτε περισσότερο» συμπλήρωσαν και σε αυτό συμφωνούν τόσο οι βουλευτές της ΝΔ, όπως ο κ. Κ. Τζαβάρας , όσο και του ΠαΣοΚ, όπως ο κ. Γ. Νικητιάδης.
OΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΣΕ
2. Ο κ. Χριστοφοράκος έπαιζε, όπως φαίνεται, Τζόκερ. Στις 24 Φεβρουαρίου 2003υπάρχει υπενθύμιση στο ημερολόγιο της γραμματέως να μην ξεχάσει το Τζόκερ. Την ίδια ημερομηνία στη στήλη των ραντεβού είναι σημειωμένο και το όνομα «Βερελής» Oλα καταγράφονταν στις 7.000 σελίδες του ημερολογίου. Ακόμη και τα πιο ασήμαντα που προορίζονταν για προσωπική χρήση του κ. Χριστοφοράκου. Θέλετε ορισμένα παραδείγματα; Στις 17 Απριλίου 2003 τον ειδοποιούσε να πληρώσει τα κοινόχρηστα. Την ίδια ημέρα, να φροντίσει για το ακουστικό βαρηκοΐας μιας κυρίας Βαρβάρας και να της ανανεώσει την κάρτα κινητής τηλεφωνίας. Στις 16 Ιανουαρίου 2003 υπάρχει σημειωμένο «στάμνα γιαούρτι» αλλά και σημείωση για μια Πόρσε, πιθανότατα είτε για ενοικίαση είτε για αγορά. Στις 23 Νοεμβρίου 2004 υπάρχει σημείωμα για την προμήθεια, όπως αναγράφεται, σε... «κρουασανάκια και φρυγανιές». Στις 21 Δεκεμβρίου 2004 σημείωση για χαρτί κουζίνας, στις 13 Φεβρουαρίου 2003 αναφέρεται σε ένα laptop και στην αγορά από το φαρμακείο (προφανώς ο κ. Χριστοφοράκος είχε κρυολογήσει) Vicks με ευκάλυπτο χωρίς ζάχαρη. Την ίδια ημέρα είχε ειδοποιηθεί και ο υδραυλικός να πάει στο σπίτι του κ. Χριστοφοράκου. Τον Αύγουστο του 2003 το αυτοκίνητο του κ. Χριστοφοράκου παρουσίασε βλάβη. Τι είδους; «Βλάβη μηχανισμού που τυλίγει το σκέπασμα του μοτέρ» - και αυτό το συμβάν καταγράφηκε στο ημερολόγιο. Στις 31 Ιουλίου 2003 καταγράφηκε ότι «το καπάκι της καταπακτής είναι μισάνοιχτο και σάπισε η τρόμπα», ενώ την ίδια ημέρα καλείται και πάλι ο υδραυλικός. Στις 10 Ιουνίου 2003 χάλασε και ο απορροφητήρας.
ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ
3. Στις 10 Οκτωβρίου 2003 είναι σημειωμένα στο ημερολόγιο του κ. Χριστοφοράκου εισιτήρια Εθνικής μαζί με τα γαλατάκια του καφέ και τα μπισκότα αλλά και το όνομα «Μαντέλη» Δώρα προς πολιτικούς η έμπιστη γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου δεν αρνήθηκε ότι υπήρχαν. Η ίδια, άλλωστε, όπως παραδέχθηκε, αναλάμβανε τις σχετικές διαμεσολαβήσεις «επειδή ήταν λεπτός ο χειρισμός», όπως είπε, φράση όμως που εν συνεχεία ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά. Κατέθεσε ότι ο κ. Χριστοφοράκος της εφιστούσε την προσοχή «να μη γίνουν διαρροές πληροφοριών και να μην εκτεθούν». Τι είδους δώρα ήταν αυτά; Ηλεκτρικός εξοπλισμός (ψυγεία, δηλαδή, κουζίνες, τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός κτλ.) και εκείνη φαίνεται ότι μεσολαβούσε για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, είτε για κάποιο δώρο είτε για έκπτωση αγοράς της τάξεως του 30%. Οπως είπε, ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος γνώριζε την κυρία Μπακογιάννη από το γυμνάσιο, έστελνε δώρα «στις ονομαστικές εορτές ή σε γάμους των παιδιών της ή τα Χριστούγεννα» . Τα περίφημα αεροπορικά εισιτήρια για το ματς της Εθνικής μας είπε ότι τα έκλεισε για τον κ. Λιάπη ο κ. Χριστοφοράκος. Δεν γνωρίζει όμως ποιος τα πλήρωσε. Αλλά δεν ήταν τα μόνα. Στις 18 Οκτωβρίου 2003 σημειώνεται στο ημερολόγιο η λέξη «γήπεδο». Με πτήση της Lufthansa αναμένει σημαντικό πρόσωπο από τη Γερμανία και εν συνεχεία υπάρχει η φράση «Ονειρο Studios». Στις 10 Ιουνίου 2003 υπάρχει υπενθύμιση για εισιτήρια Ολυμπιακών Αγώνων. Στις 28 Ιουλίου 2003 υπάρχει καταγεγραμμένο ένα πάρτι εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού στο Στάδιο Καραϊσκάκη..
ΤΖΟΚΕΡ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ
4. «Πέτρος», ραντεβού στις 9 το πρωί με τον κ. Χριστοφοράκο στις28 Φεβρουαρίου 2003. Ούτε επίθετο ούτε άλλο στοιχείο ταυτότητας δίνεται. Δύο ώρες αργότερα την ίδια ημέρα καταγράφεται ραντεβού με το όνομα «Βερελής» Στις 30 Ιουλίου 2003 είχε ο προϊστάμενός της τηλεφωνικές επικοινωνίες με έναν τούρκο δικηγόρο. Την ίδια ημέρα ειδοποιείται ότι κάποιος Αποστόλου μετακομίζει. Στις 21 Ιουνίου 2003 δίνεται εντολή «να μετρηθούν οι πλάκες», στις 18 Δεκεμβρίου 2003 (πλησίαζαν Χριστούγεννα) αρχίζει και φιλανθρωπικό έργο αφού δίνεται εντολή «να μαζευτούν χρήματα για θεραπευτική κοινότητα», ενώ την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και ένα «Gala Dinner» και κλείνονται δύο τραπέζια 12άρια και δόθηκε μάλιστα και 500 ευρώ ως προκαταβολή. Τέλος, υπάρχουν υπενθυμίσεις (11 Ιουλίου 2003) για επίσκεψη σε οδοντίατρο, για την προμήθεια μιας μπαταρίας και μιας... φούστας από γνωστό κατάστημα στο Κολωνάκι. Ακόμη και... τζόκερ έπαιζε ο κ. Χριστοφοράκος, όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο. Στις 3 Φεβρουαρίου 2004 θα υπήρχε κλήρωση Τζόκερ και ο κ. Χριστοφοράκος μάλλον ήλπιζε σ΄ αυτήν. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, στις 30 Ιανουαρίου 2004, «έριξε» και ένα άλλο δελτίο Τζόκερ - προφανώς είχε σημειωθεί τότε κάποιο τζακ-ποτ!
«ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»
5. Στις 23 Νοεμβρίου 2004 ήταν σχετικά ήρεμη μέρα για τον κ. Χριστοφοράκο. Αν εξαιρέσει κανείς τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λα Κορούνια που έχει σημειωμένο στο ημερολόγιο να παρακολουθήσει στις 21.45, η υπόλοιπη ημέρα πέρασε με παραγγελίες για κρουασανάκια και φρυγανιές Ηκυρία Κατερίνα Τσακάλου, η οποία διατηρούσε αυτό το λεπτομερές ημερολόγιο, έχει τεθεί, όπως είπε η ίδια, σε καθεστώς «εταιρικής αμνηστίας». Δηλαδή, δεν απομακρύνθηκε από τη Siemens, αφού, όπως πιστεύεται, έδωσε σημαντικά στοιχεία για τις δωροδοκίες που έγιναν από τη γερμανική αυτή εταιρία. Οι σχέσεις της με τον κ. Χριστοφοράκο ψυχράνθηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, διότι η ίδια διαχώρισε τη θέση της, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της εταιρείας αποκαλύπτοντας πολλά στοιχεία. Η ίδια, είπε, δεχόταν και δέχεται διάφορες απειλές, τόσες που την ανάγκασαν, όπως αποκάλυψε, να επισκεφθεί τους εισαγγελείς κκ. Ζαγοριανό και Τέντε. Σε μία από τις σελίδες του ημερολογίου της υπάρχει και το όνομα «Παπανδρέου» και όταν ρωτήθηκε είπε: «Δεν νομίζω ότι σχετίζεται, μάλλον είναι συνωνυμία». Είπε ακόμη ότι ο κ. Χριστοφοράκος έβλεπε (σ.σ.: συναντούσε) υψηλόβαθμα στελέχη και όχι μεσαία ή μικρομεσαία. Ηταν η ίδια που με εντολή του κ. Χριστοφοράκου επιμελείτο τις λεγόμενες «λευκές συσκευές», δηλαδή τα ψυγεία, τις κουζίνες και τα πλυντήρια. Και όταν ρωτήθηκε πώς δικαιολογεί τόσες επαφές του κ. Χριστοφοράκου με τους πολιτικούς απάντησε απλώς ότι η εταιρεία της ήταν βασικός προμηθευτής του Δημοσίου. Φαινόταν ψύχραιμη, καλά διαβασμένη, βεβαιώνουν τόσο ο κ. Νικητιάδης του ΠαΣοΚ όσο και ο κ. Τζαβάρας της ΝΔ, και βασιζόταν στις σημειώσεις της στο ημερολόγιο, τις οποίες δεν διέψευδε. Μόνο σε κάποια στιγμή στην πολύωρη εξέτασή της έχασε την ψυχραιμία της, όταν δέχθηκε μια ερώτηση που αφορούσε αν αντελήφθη χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Στράφηκε προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής και του είπε: «Μην είστε επιθετικοί», για να της απαντήσουν οι βουλευτές με έντονο ύφος: «Τον τρόπο με τον οποίο θα υποβάλλουμε τις ερωτήσεις θα τον καθορίζουμε εμείς...» και μετά από αυτό απάντησε σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις. Σχεδόν, γιατί σε ορισμένες έλεγε «δεν θυμάμαι», όπως τη φράση από το ημερολόγιό της για τον «αντιτετανικό του Μητσοτάκη»: «Πού να θυμάμαι τι είναι ο αντιτετανικός του Μητσοτάκη...» είπε.
Σύγχυση με τους «Σαμαράδες»
Σε μία από τις σελίδες του ημερολογίου της κυρίας Κατερίνας Τσακάλου, εξ απορρήτων του κ. Μ. Χριστοφοράκου, ήταν σημειωμένο το όνομα «Σαμαράς». Προς στιγμήν υπήρξε πανικός εκ μέρους κυρίως των βουλευτών της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή. Ορισμένοι από τους βουλευές, όπως έλεγαν προχθές στη Βουλή, έκαναν τον κόπο να ελέγξουν αυτό το όνομα, αφού σε κάποιες από τις σελίδες του ημερολογίου δίπλα από το όνομα «Σαμαράς» υπήρχε και ένα κινητό τηλέφωνο. Πήραν τηλέφωνο και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ιδιοκτήτη μιας εταιρείας που προμήθευε... μελάνια για φωτοτυπικά μηχανήματα. Σε άλλες σελίδες του ημερολογίου ξαναβρέθηκε το όνομα «Σαμαράς», με διαφορετικό τηλέφωνο από το πρώτο. Το έλεγξαν και πάλι, όπως βεβαιώνουν οι βουλευτές της ΝΔ, και αποδείχθηκε ότι ο νέος «Σαμαράς» ήταν ένας αρχιτέκτονας. Τρίτο όνομα «Σαμαράς» βρέθηκε σε άλλη σελίδα του ημερολογίου και αυτός αποδείχθηκε ότι είναι ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος στο Κολωνάκι που θέλησε να ενοικιάσει ο κ. Χριστοφοράκος.
Στο ημερολόγιο υπάρχει και το όνομα «Αγγέλου», αλλά, όπως αποδείχθηκε έπειτα από έρευνα, δεν ήταν ο κ. Ι. Αγγέλου, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Κ. Καραμανλή, αλλά, όπως είπαν βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή, ένας άλλος Αγγέλου, παλαιό μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ. Τέλος, υπάρχει στο ημερολόγιο και το όνομα «Θανάσης Λιάπης» που κάποτε γράφεται ολογράφως και κάποτε μόνον ως «Λιάπης». Οι βουλευτές της ΝΔ δηλώνουν ότι πρόκειται για έναν δικηγόρο που είχε την εντολή από τον κ. Χριστοφοράκο να του βγάλει το διαζύγιο από την τουρκάλα σύζυγό του. Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ ελέγχουν όλα τα παραπάνω στοιχεία...
«Βερελής», «Γείτονας», «Μπακογιάννη»...
Τα ονόματα των κκ. Γ. Αλογοσκούφη (επάνω), Π. Δούκα και Α. Τσοχατζόπουλου εμφανίζονται πολλές φορές στο ημερολόγιο του κ. Χριστοφοράκου Στο ημερολόγιο του Χριστοφοράκου καταγράφεται μια παρέλαση πολιτικών. Στις 28 Φεβρουαρίου 2003 στην πρώτη στήλη με τα ραντεβού αναφέρεται το όνομα «Βερελής», τον οποίο, όπως εμφανίζεται στο ημερολόγιο, πρέπει να συνάντησε κάπου στις 11 το πρωί. Εκείνο το διάστημα ο κ. Βερελής ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το όνομα «Βερελής»αναφέρεται στη στήλη με τα ραντεβού και σε άλλες ημερομηνίες. Στις 16 Ιανουαρίου 2003, στις 15.45, στη στήλη όπου αναγράφονται τα ραντεβού υπάρχει και το όνομα «Γείτονας». Το ίδιο όνομα αναφέρεται και σε άλλες ημερομηνίες. Στις 11 Φεβρουαρίου 2004 στη στήλη των ραντεβού αναφέρεται το όνομα «Μπακογιάννη» σε συνάντηση που έγινε, άγνωστο πού, στις 8 το βράδυ. Τηλεφωνική επικοινωνία με το όνομα «Μπακογιάννη» φαίνεται ότι είχε και στις 16 Ιανουαρίου 2003. Στις 20 Φεβρουαρίου 2003 υπάρχει σημειωμένο στο ημερολόγιο στην πρώτη στήλη το όνομα «Τσουκάτος». Το ίδιο όνομα υπάρχει σημειωμένο και στις 11 Φεβρουαρίου 2003. Υπάρχουν επίσης αναφορές για συναντήσεις με τους κκ. Γ. Αλογοσκούφη, Π.Δούκα και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Σε κάποια στιγμή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε κατά την εξέταση της Τσακάλου στην Επιτροπή: «Υπάρχουν ένα σωρό ονόματα στο ημερολόγιο που μοιάζουν ονόματα πολιτικών». Και τη ρώτησε: «Βλέπω, δηλαδή, πολλές φορές να εμφανίζεται το όνομα Σαμαράς, Τσοχατζόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης,Σκανδαλίδης,Λιάπης, Γείτονας, Βερελής. Είναι οι πολιτικοί που ξέρουμε;». Αυτή απάντησε μονολεκτικά: «Μάλιστα». Το σημαντικότερο για τις επαφές με τους πολιτικούς η κυρία Τσακάλου το κράτησε για το τέλος, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι στο ημερολόγιό της υπήρχαν σημειωμένες σε προεκλογικές περιόδους επικοινωνίες του κ. Χριστοφοράκου με τα «ταμεία» των δύο μεγάλων κομμάτων.
Τόσες κατηγορίες είχε ο κ. Χριστοφοράκος για δωροδοκίες, πού έβαζε και πώς διοχέτευε τα χρήματα; Εδώ τα πράγματα ήταν κάπως νεφελώδη αφού η κυρία Τσακάλου είπε ότι «ούτε μαύρες σακούλες είδε να πηγαινοέρχονταιούτε τούβλα» - ούτε καν χρηματοκιβώτιο είχε στο γραφείο του ο κ. Χριστοφοράκος, είπε. Πώς διακινούνταν συνεπώς όλα τα χρήματα δεν μπόρεσε, δεν γνώριζε ή δεν ήθελε, όπως παρατήρησαν ορισμένοι βουλευτές, να εξηγήσει. Αλλωστε το είπε πολλές φορές η ίδια ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τους πολιτικούς. Απλώς έκλεινε τα ραντεβού ή συνέδεε τηλεφωνικώς τον κ. Χριστοφοράκο με αυτούς. Μόνο μία φορά, όπως αποκάλυψε, ήρθε σε απευθείας επικοινωνία με πολιτικό πρόσωπο και αυτός ήταν ο κ. Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τηλεφώνησε για να ζητήσει να μάθει πώς λειτουργεί μια συσκευή που είχε προμηθευτεί. fimotro
Κυριακή 25 Απριλίου 2010
ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Μ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου