Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Οι κυβερνήσεις της ΝΔ έκαναν «πραγματικά εγκλήματα»

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Σαμαρά, ο οποίος και μίλησε σαν να μην υπήρχε υπουργός του κ. Καραμανλή, ότι οι κυβερνήσεις τους δεν έκαναν "σφάλματα", αλλά πραγματικά εγκλήματα εις βάρος της χώρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σχετικά με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

«Γιατί όταν το ελληνικό κράτος από το 1830 μέχρι το 2004 είχε δανειστεί 180 δις ευρώ και μέσα σε μια πενταετία δανείζεται άλλα 120 δις, αυτό είναι έγκλημα εις βάρος όλων των Ελλήνων και των μελλοντικών γενεών», πρόσθεσε ο κυβερντικός εκπρόσωπος, «το ομολόγησαν άλλωστε και οι ίδιοι, εκ παραδρομής, πριν λίγες μέρες: "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από τη ΝΔ κρίση χρέους και κρίση ελλείμματος"».

«Έκτοτε δεν το έχουν επαναλάβει. Όπως δεν επαναλαμβάνουν ότι "το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα", που είχαν το θράσος να υποστηρίζουν μέχρι πριν λίγες μέρες», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής, για να υπογραμμίσει ότι «τα στοιχεία της Eurostat είναι αμείλικτα και αποδεικνύουν το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέσαν. Εγκλήματα που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην παρούσα κατάσταση».

«Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την αποφύγει ο κ. Σαμαράς που παριστάνει τον έκπληκτο», κατέληξε.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: