Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δεν υπάρχει παραγραφή για τους "μιζαδόρους" - θα κατάσχεται η περιουσία τους



Ο Γιώργος άναψε "το πράσινο φως" ώστε να υπάρξει σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων της κυβέρνησης, ώστε να πληρώσουν όσοι ενέχονται σε υποθέσεις διαφθοράς παρα την (τυπική)...παραγραφή των αδικημάτων τους!

Οπως είναι γνωστό θα αλλάξει ο νόμος "περι ευθύνης υπουργών" πριν το Σύνταγμα σε σχέση με το χρόνο παραγραφής των αδικημάτων πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα με εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Χ.Καστανίδη ο χρόνος παραγραφής θα μετρά απο τη διαπίστωση της ζημιάς που υπέστη το δημόσιο και οχι απο το χρόνο της υπογραφής που έθεσε πολιτικό πρόσωπο. Επίσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens θα καταθέσουν πρόταση για να γίνει νόμος του κράτους σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο ανεξάρτητα απο την παραγραφή των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, θα μπορεί να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια και να ζητήσει αποζημιώσεις ύψους τουλάχιστον της ζημιάς που υπέστη απο τις αποφάσεις και υπογραφές που έθεσε κάποιο πολιτικό πρόσωπο.
Υπάρχουν βέβαια και εείνοι μέσα στην κυβέρνηση που θέλουν να...μπλοκάρουν αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες λέγοντας για παράδειγμα οτι δεν μπορεί αν γίνει κατάσχεση εαν δεν υπάρχει καταδίκη απο δικαστήριο. Αλλά αφού τα αδικήματα έχουν...παραγραφεί και δίκη δεν μπορεί να γίνει, πως θα...κατασχεθούν; Αρα να μην πληρώσουν καθόλου οι υπαίτιοι της απώλειας δημόσιας περιουσίας, αλλά μπορούν να πληρώνουν τα μόνιμα...υποζύγια ο απλός έλληνας φορολογούμενος.
Υπερ της διεκδίκησης αποζημιώσεων απο το ελληνικό δημόσιο σε περιπτώσεις όπως αυτή του κ.Μαντέλη, ταχθηκε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος στο παρελθόν έχει υποστηριξει οτι πρέπει να δημεύονται οι περιουσίες όσων πολιτικών ή υπηρεσιακών προσώπων δεν μπορούν να δικαιολογίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία με βάση το "πόθεν έσχες" τους σε συνδυασμό με το νόμο για το ξέπλυμα "Μαύρου χρήματος".
Υπερ αυτής της θέσης τάσσεται- με συνέντευξη του την κυριακή - και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.

.i-reportergr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: