Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΝΔ


Την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens, ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της επιτροπής, Κ. Τζαβάρας. Η τοποθέτηση αυτή ανοίγει πλέον το δρόμο και στην κλήτευση του Κώστα Καραμανλή, ενώ μέχρι χθες η Ρηγίλλης έδινε σκληρή μάχη για να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο...


"Η κατάθεση του κ. Μαντέλη και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που την συνοδεύουν, διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση και ενόψει αυτών των δεδομένων θεωρεί απολύτως αναγκαία την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού", ανέφερε ο Κ. Τζαβάρας.

Όπως τόνισε, "μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και ο ίδιος ως υπεύθυνος πολιτικός πρέπει να επιθυμεί να συμβάλλει με τη μαρτυρία του στην πλήρη διαλεύκανση της αλήθειας".

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ελήφθη σε πρωινή σύσκεψη στη Ρηγίλλης καθώς μέχρι χθες το βράδυ όλες οι διαρροές από τη Ν.Δ. ανέφεραν ότι ήταν κατά της κλήτευσης Σημίτη.

Τον Κ. Σημίτη βάζει στο κάδρο η Νέα Δημοκρατία

Το πρωί, μιλώντας στην ΝΕΤ, ο Αρ. Ντινόπουλος δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός διόρισε τον Τάσο Μαντέλη πρόεδρο του ΟΤΕ επί τέσσερα χρόνια και ότι ο τελευταίος άνοιξε τις πόρτες του οργανισμού στη Siemens και την Intracom.
Όπως είπε στη συνέχεια, από τη θέση του υπουργού Μεταφορών ο κ. Μαντέλης υπέγραψε τις "αμαρτωλές" συμβάσεις για τη γερμανική εταιρεία.

Άφησε αιχμές για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας οτι η ελληνική κοινωνία μέχρι σήμερα γνωρίζει ότι δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, ο Θ. Τσουκάτος και Τάσος Μαντέλης, έχουν παραδεχθεί ότι πήραν χρήματα από τη Siemens, επισήμανε ο κ.Ντινόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να κληθεί ο Κ. Καραμανλής να απαντήσει για το σκάνδαλο της Siemens, o κ. Ντινόπουλος απάντησε με ερώτηση λέγοντας: "Θα μιλήσει ο Καραμανλής για τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ; ή μήπως έχει αποδειχθεί ότι υπήρχαν υπουργοί του που εμπλέκονται;". Ωστόσο όπως είπε, εάν αποδειχθεί ότι και στελέχη της Ν.Δ πήραν μίζες, θα αποδοθούν ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: