Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΤΕΧΝΗΤΟ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ 3,6 ΜΟΝΑΔΕΣ, ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ


Aπο Enet.gr

Τις προτάσεις της Ν.Δ. για τη «στρατηγική απαλλαγής» από το μνημόνιο και την έξοδο της χώρας από την κρίση παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, στο Ζάππειο Μέγαρο ενώπιον εκπροσώπων παραγωγικών φορέων. Χαρακτήρισε «τεχνητό το φούσκωμα του ελλείμματος» από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως αν δεν είχε γίνει αυτό σήμερα θα ήταν στο 9,9%...



Εκ δεξιών του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε τον αντιπρόεδρο Δημ. Αβραμόπουλο και εξ αριστερών τον επίσης αντιπρόεδρο και αρμόδιο για τον τομέα της Οικονομίας, Στ. Δήμα, ο οποίος ήρθε εκτάκτως από το εξωτερικό και ενώ μέχρι χθες το βράδυ συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά έλεγαν ότι θα βρίσκεται εκτός χώρας.
Οι θέσεις του πρώην Επιτρόπου κατά της γραμμής που κράτησε η Ν.Δ. στο μνημόνιο - εκείνος ήταν υπέρ της υπερψήφισής του - έδωσαν αφορμή για σχόλια.
Η παρουσία του προφανώς αποτελεί προσυπογραφή και των θέσεων Σαμαρά για τη στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο.
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τον τρόπο που παρουσίαζε την χώρα στο εξωτερικό την απαξίωσε με αποτέλεσμα να γίνει στόχος των κερδοσκόπων και η κρίση χρέους να γίνει κρίση δανεισμού.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι θα αποδείξει βάσει των στοιχείων που θα παρουσιάσει, ότι η Ν.Δ μπορεί να αντιμετωπίσει το έλλειμμα ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα βυθίσει ακόμη πιο βαθιά την οικονομία της χώρας.
Υιοθετούμε μετριοπαθείς υποθέσεις εργασίας, ανατρέξαμε σε αρκετή βιβλιογραφία για να μειώσουμε στο ελάχιστο κάθε πιθανότητα αυθαιρεσίας" είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι το σχέδιό του για την έξοδο από την κρίση περιέχει ποσοτικοποιημένες και εναλλακτικές προτάσεις και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα "για να γυρίσει η χώρα στην ανάπτυξη και να ανακτηθεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: