Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Οσμή παραδικαστικού στη Ζαχάρω...


Οσμή παραδικαστικού στη ΖαχάρωΤις περίεργες σχέσεις και τις γνωριμίες δικαστών λειτουργών με τους κατά καιρούς κατηγορούμενους αιρετούς εκπροσώπους του «αμαρτωλού» δήμου Ζαχάρως Ηλείας, ερευνούν τις τελευταίες εβδομάδες οι δικαστικές αρχές μετά από εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Μια αποκαλυπτική ανώνυμη επιστολή που έφθασε πριν από δύο περίπου μήνες στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, κρίθηκε αρκετά σοβαρή και...


προκάλεσε το άμεσο ενδιαφέρον του υπουργού ο οποίος την διαβίβασε αμέσως στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε για περαιτέρω διερεύνηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα ανατέθηκε σε δικαστικούς λειτουργούς των Πρωτοδικείων Πατρών και Πύργου Ηλείας οι οποίοι και ερευνούν σε βάθος όλες τις παραμέτρους της καταγγελίας, συλλέγοντας στοιχεία και λαμβάνοντας καταθέσεις από πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.


Στην ανώνυμη επιστολή περιγράφεται ένα «αμαρτωλό τετράγωνο» αποτελούμενο από έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον δικηγόρο γιό του που αναλαμβάνει υποθέσεις του δήμου, την κόρη του που έχει προσληφθεί στο δήμο και τη σύζυγό του που εργάζεται στο Πρωτοδικείο της Πάτρας, το οποίο - σύμφωνα με τη καταγγελία - παρέχει «ομπρέλα προστασίας» στους κατά καιρούς κατηγορούμενους του δήμου Ζαχάρως.


Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ


Όπως καταγγέλλεται, στο δήμο της Ζαχάρως έχει προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια ως ειδική σύμβουλος η κόρη του δικαστικού λειτουργού η οποία φέρεται να έχει αόριστες αρμοδιότητες με αρκετά σημαντικό μισθό. Ο αδερφός της ειδικής συμβούλου και γιος του ανώτερου δικαστικού λειτουργού, που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, παρότι δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ηλεία, χρησιμοποιείται στις δίκες που αφορούν τους αιρετούς εκπροσώπους του δήμου της Ζαχάρως, παρά τις έντονες αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.


Στον συγκεκριμένο δικηγόρο ανατέθηκε μεταξύ άλλων τον Απρίλη του 2009 από τον δήμο Ζαχάρως η υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ του Δήμου και Τράπεζας για την αγορά ακινήτου η οποία όμως ελέγχεται για την νομιμότητά της από το ΣΔΟΕ μετά από εντολή του Υπουργείου Οικονομικών.


Το ίδιο πρόσωπο εξουσιοδοτήθηκε να κάνει προσφυγή για πρόστιμο που επέβαλλε το ΙΚΑ στον Δήμο Ζαχάρως και κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο οποίος ακύρωσε απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής.
ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Λόγω αυτών των «υψηλών» γνωριμιών, καταγγέλλεται ότι υπάρχουν δεκάδες περίεργες αναβολές στα δικαστήρια σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις των κατηγορουμένων αιρετών εκπροσώπων του δήμου Ζαχάρως καθώς και η αθώωση στο Εφετείο της Πάτρας ενός εξ αυτών, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε πολύμηνη φυλάκιση για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας και στο εφετείο Πατρών παρά την πληθώρα των αποδεικτικών στοιχείων περιέργως αθωώθηκε.


Σύμφωνα με δικαστικές πηγές από την μέχρι σήμερα έρευνα έχει προκύψει ότι η αθώωση σε τοπικό δικαστήριο αιρετού εκπροσώπου του δήμου Ζαχάρως που παραπέμφθηκε να δικαστεί επειδή ήταν μέτοχος σε εταιρεία συγγενικών του προσώπων που είχε λάβει από τον δήμο Ζαχάρως με απευθείας ανάθεση δεκάδες «σπασμένα» έργα ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως …περίεργη, καθώς υπήρχαν και υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ο δικαστής που ελέγχεται γι αυτή την αθωωτική απόφαση, διώκεται πειθαρχικά και για άλλη πράξη. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2009 φέρεται ότι δεν δρομολόγησε έγκαιρα την λήψη δικαστικής απόφασης για την δέσμευση των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βασικών κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς των εφοριακών της Δ.Ο.Υ Κρέστενας.


Η δικαστική απόφαση ελήφθη τελικά με καθυστέρηση έξι μηνών (!) και μετά από χρονικό διάστημα όπου οι εμπλεκόμενοι θα μπορούσαν να εξαφανίσουν ή να αλλοιώσουν τα οικονομικά στοιχεία των λογαριασμών τους.
/nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: