Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ


Να συνεχίσουν την απεργία τους φέρονται αποφασισμένοι οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσης, οι οποίοι δείχνουν να επιμένουν στη σκληρή στάση που ακολουθούν, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του προωθούμενου νομοσχεδίου για τις εμπορευματικές μεταφορές...
Ο πρόεδρος του Σωματείου Βυτιοφορέων, Άγγελος Φάλαρης, δήλωσε ότι αργότερα το μεσημέρι αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των προέδρων όλων των Σωματείων του κλάδου, προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη της απεργίας. Από τις τηλεφωνικές επαφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, η τάση είναι κατηγορηματικά υπέρ της συνέχισης της απεργίας, όπως ανέφερε ο κ. Φάλαρης. Ο πρόεδρος των βυτιοφορέων χαρακτήρισε το νομοσχέδιο απαράδεκτο, καθώς όπως τόνισε, «απαξιώνει τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών».

Οριστική απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων αναμένεται να ληφθεί αργά το απόγευμα. Στο μεταξύ, τα περισσότερα από τα 1.300 πρατήρια της Αττικής έχουν ήδη ξεμείνει από αμόλυβδη. Τα κρούσματα κερδοσκοπίας, μάλιστα, δεν έλειψαν, ενώ στο σύνολο της αγοράς η τιμής της απλής κινήθηκε πάνω από το 1,50 ευρώ και της σούπερ ακόμη πιο πάνω από τα 1,70 ευρώ.

Έρχονται κινητοποιήσεις και από τους βενζινοπώλες
Εξάλλου, στο χορό των κινητοποιήσεων απειλούν να μπουν και οι βενζινοπώλες, οι οποίοι αντιδρούν σε διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών που προβλέπει κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) προανήγγειλε επ' αόριστον απεργία από την ημέρα που θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, πιθανότατα αύριο. Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, η οποία προσανατολίζεται επίσης σε απεργιακή κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: