Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ψάχνουν offshore για προμήθειες του “αμαρτωλού” ομολόγου

Στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής η εταιρεία Dove

protothema.gr
Στο μικροσκόπιο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων μπαίνει η offshore εταιρεία «Dove» στην οποία φαίνεται να κατέληξε ποσό από την προμήθεια του περίφημου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ του ΤΕΑΔΥ.

Η επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει δικαστική συνδρομή ώστε να γίνει αίτημα προς τις Βρετανικές αρχές και να δοθεί «πράσινο φως» για τον έλεγχο των λογαριασμών της συγκεκριμένη υπεράκτιας εταιρείας, πίσω από την οποία υπάρχουν υποψίες ότι «κρύβεται πρόσωπο με ελληνικό ενδιαφέρον».

Επιπλέον, το κλίμα της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής οξύνθηκε μετά από το αίτημα της ΝΔ για κλήση των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, Γιώργου Δρύ και του πρώην διοικητή της ΤτΕ κ. Λουκά Παπαδήμου ώστε να απαντήσουν σχετικά με το ομόλογο της Goldman Sachs που εκδόθηκε το 2001.

Το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε το συγκεκριμένο αίτημα με το σκεπτικό ότι η έρευνα της επιτροπής εστιάζει αποκλειστικά στην περίοδο 2004 – 2007 με αποτέλεσμα την καταγγελία εκ μέρους του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος μίλησε για «προειλημμένες αποφάσεις».

Να σημειωθεί επίσης πως σήμερα κατέθεσε ο κ. Γρηγόρης Φλωράτος, αναπληρωτής διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου και σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προέκυψαν «κενά και αντιφάσεις» καθώς, όσον αφορά στο ομόλογο των 280 εκ. ευρώ του ΤΕΑΔΥ, δεν εξήγησε επαρκώς γιατί δεν διαπραγματεύτηκαν με άλλες εταιρείες πέραν της JP Morgan, γιατί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έκδοση του ομολόγου δίχως να υπάρχει σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Αμύνης και τέλος γιατί δεν επένδυσαν σε schuldschein αλλά σε ομόλογα.

Αυτή την ώρα εξετάζεται ο κ. Χρήστος Ντζιούνης, αντιπρόεδρος του ΟΔΔΗΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: