Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: "Το διακύβευμα των εκλογών"

nooz.gr
Το "ναι" ή το "όχι" στις αλλαγές και όχι το "ναι" ή "όχι" στο Μνημόνιο, θα είναι το πολιτικό διακύβευμα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ, το Πολιτικό Συμβούλιο του οποίου συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, θα προχωρήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ΝΔ υπαναχώρησε από την πρόθεση, που είχε εκδηλώσει, να λάβουν οι εκλογές αυτές δημοψηφισματικό χαρακτήρα, σε σχέση με το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι αυτή η υπαναχώρηση βρίσκεται σε αντίθεση με τη στάση του κόμματος που, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε προσδώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα, σε σχέση με την τότε κυβερνητική πολιτική, στις ευρωεκλογές του 2009.

Σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι "κράμα πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών".

Θα επιλεγούν οι ικανοί για να "σηκώσουν" τις ευθύνες μιας μεταρρύθμισης, όπως ο "Καλλικράτης", τους οποίους, όμως, ταυτόχρονα, θα θέλει και η κοινωνία, λένε στο ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τον αριθμό των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να ανακοινωθούν 60-65 πρόσωπα την Πέμπτη, άλλοι 20 ως το Σάββατο, το δε Κίνημα δεν θα δώσει "επίσημο χρίσμα" σε άλλους 140.

Δεν υπάρχουν σχόλια: