Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

«Αδιανόητη η αύξηση στο πετρέλαιο» λέει ο Χρ.Παπουτσής

Σφοδρή επίθεση κατά του Γ.Παπακωνσταντίνου

protothema.gr
Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ.Χρήστος Παπουτσής, για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε υπερφορολόγηση στα καύσιμα.

«Η σκέψη αυτή είναι αδιανόητη. Τέτοιες διαρροές δυναμιτίζουν τ6ην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να βγει η χώρα από την κρίση και θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεως εάν οριστικοποιηθεί μια τέτοια απόφαση που θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα» δήλωσε ο κ.Παπουτσής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER την Πέμπτη.

Η πρόθεση του κ.Παπακωνσταντίνου, να υπερφορολογήσει τα καύσιμα προκαλεί ενδοκυβερνητική σύρραξη, δίνοντας ουσιαστικά το τελειωτικό χτύπημα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, το υπουργείο Οικονομικών με μία απόφαση η οποία «χτυπάει» τον πυρήνα της μέσης ελληνικής οικογένειας, υπερφορολογεί το πετρέλαιο θέρμανσης και προκαλεί τις ραγδαίες αντιδράσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών.
Για την ακρίβεια το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να έχει αποφασίσει την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης φέτος το χειμώνα. Την είδηση-βόμβα επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου ενημερώνοντας τους συναδέλφους του, λέγοντας ότι είναι μία από τις σκέψεις που υπάρχουν... Και ο Γ. Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξεταζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια προκειμένου να «παγώσει» τον ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: