Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

"Αλληλεγγύη και όχι χαράτσι οι φόροι"

.nooz.gr
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του και να δώσει το στίγμα των προθέσεων του για ανασχηματισμό και αυτοδιοικητικές εκλογές, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Μίλησε για το σχέδιο Καλλικράτη, το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας που- όπως είπε- ανατάσσεται και την οικονομική πολιτική σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο φόρος για αυτή την κυβέρνηση είναι αλληλεγγύη και όχι χαράτσι, διότι θα αποδίδεται και θα αξιοποιείται όπως πρέπει».

Στο Πολιτικό Συμβούλιο μίλησαν, επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο «Καλλικράτης» και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Επαφές στην Ιπποκράτους


Ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με στελέχη και υπουργούς. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, το όνομα της οποίας ακούγεται για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο βουλευτής Καβάλας Μ. Τιμοσίδης, πιθανός υποψήφιος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας, το όνομα του οποίου ακούγεται για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, το όνομα του οποίου ακούστηκε για την Περιφέρεια Μακεδονίας.

Σενάρια ανασχηματισμού

Στο μεταξύ, επιμένουν τα σενάρια περί κυβερνητικού ανασχηματισμού- με καταληκτική ημερομηνία μάλιστα, η οποία φαίνεται να είναι η προσεχής Τετάρτη.

Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε εκ νέου ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε ονόματα και σημείωσε ότι «εμείς θα υποστηρίξουμε και θέλουμε να εκλεγούν εκείνοι που πραγματικά πιστεύουν στην πολύ μεγάλη αλλαγή της Αυτοδιοίκησης». Υπογράμμισε ότι «και ο πρωθυπουργός έχει πει πολλές φορές ότι μας ενδιαφέρουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, λόγω του ρόλου που θα παίξουν οι αιρετές περιφέρειες στη σύγχρονη Ελλάδα».

Το (πιθανό) χρονοδιάγραμμα

Πάντως, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες ημερομηνία-αφετηρία των εξελίξεων στο θέμα αναμένεται να είναι η προσεχής Κυριακή, ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ για τις επικείμενες εκλογές. Υπάρχουν σενάρια που υποστηρίζουν ότι οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό ενδέχεται να γίνουν ακόμα και το βράδυ της Κυριακής.

Πληροφορίες, δε, έφεραν πιθανή την ορκωμοσία των νέων υπουργών / υφυπουργών μέχρι και την προσεχή Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία μεταβαίνει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.Εκεί αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο, την Πέμπτη, ενδεχομένως με νέα σύνθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: